Honor 20 Pro imat će i makro kameru

Honor trenutno radi na novoj generaciji mobitela – Honor 20 unutar koje će se naći I jedan pro model koji će imati i posebnu kameru za snimanje makro fotografija

Stjepan Bilić srijeda, 8. svibnja 2019. u 13:45

Honor trenutno radi na novoj generaciji mobitela koja će na tržište stići pod nazivom Honor 20. Među standardnim modelima, naći će se i barem jedan koji će u nazivu imati i oznaku Pro koja će označavati kako je riječ o dodatno poboljšanom uređaju u odnosu na ostatak serije.

Poznati leaker – Slashleaks doznao je i par detalja o budućem mobitelu. Prema izvoru Honor 20 Pro sa stražnje strane će imati četiri kamere od čega će jedna biti namijenjena isključivo za snimanje makro fotografija, njezina razlučivost bit će 2 MP, a odlikovat će se još veličinom piksela od 1.75µm te otvorom blende od f/2.4. Kako je vidljivo iz priloženog rendera makro kamera bit će izdvojena od ostalih, nalazit će se desno od Telephoto kamere i odmah iznad bljeskalice.

Ako sve prođe prema planu Honor 20 Pro trebao bi biti prvi mobitel na tržištu s Makro kamerom. Izvor je otkrio kako će ostale tri kamere imati razlučivost od 16 MP (super široka), 48 MP (glavna) i 8 MP (Telephoto). Potonja će podržavati optičko uvećanje do 3X, imat će optičku stabilizaciju slike te otvor blende od f/2.4.

Nova Honor 20 serija očekuje se kroz dva tjedna, točnije 21. svibnja 2019. godine. Tada će biti poznate i detaljnije specifikacije, uključujući i vrijeme dostupnosti te cijene.