HONOR 50 u Hrvatskoj u prodaji od 15.11.

U Zagrebu je službeno predstavljen novi mobitel HONOR 50, opremljen Googleovim servisima i namijenjen vloggerima

Bug.hr utorak, 9. studenog 2021. u 17:43

HONOR je danas u Zagrebu nastavio globalno predstavljanja svojeg pametnog telefona HONOR 50. HONOR 50 je opremljen Google servisima (GMS) i prvi je pametni telefon koji posjeduje Qualcomm SnapdragonTM 778G platformu.

"Tržišni udio tvrtke HONOR u Kini je u kolovozu dostigao 16,2%  i zbog toga vjerujemo u globalni uspjeh", rekao je George Zhao, izvršni direktor tvrtke HONOR Device Co, Ltd. "Nastavljajući nasljeđe HONOR serije integriranja estetike i tehnologije, novi pametni telefon HONOR 50 može se pohvaliti nizom impresivnih inovacija u kameri, dizajnu i performansama, zahvaljujući suradnji s našim globalnim partnerima koji su lideri industriji".

Na predstavljanju u Zagrebu je prvi puta izvedena nova pjesma branda HONOR Go Beyond. Pjesmu je izvorno otpjevala Sonna Rele, a dostupna je kao melodija zvona u modelu HONOR 50. U Zagrebu je Go Beyond izvela Mia Dimšić
Na predstavljanju u Zagrebu je prvi puta izvedena nova pjesma branda HONOR Go Beyond. Pjesmu je izvorno otpjevala Sonna Rele, a dostupna je kao melodija zvona u modelu HONOR 50. U Zagrebu je Go Beyond izvela Mia Dimšić

Kamera za vlogging

Brzim rastom popularnosti kreiranja kratkih video zapisa, mladi se sve više okreću vloggingu kako bi snimali i dijelili svoje svakodnevne trenutke s ljudima u okruženju. HONOR 50 podiže iskustvo snimanja vlogova na novu, višu razinu, ističe proizvođač.

Zahvaljujući prednjoj kameri od 32MP s kutom gledanja od 90°, korisnici mogu napraviti selfije i video zapise s više ljudi i pejzaža snimljenih u kadru. HONOR 50 se može pohvaliti četverostrukom stražnjom kamerom koja ima glavnu kameru od 108MP, širokokutnu kameru od 8MP, makro kameru od 2MP i dubinsku kameru od 2MP.

Dizajnerski trendovi

Koristeći estetiku koja odražava najnovije dizajnerske trendove, HONOR 50 ima ultra-tanki okvir na prednjoj strani i 2,5D ispolirane staklene rubove na gornjoj i donjoj strani ekrana. Kad se HONOR 50 nalazi pod svjetlošću iz različitih kutova, on se presijava i svjetluca, što ga čini savršenim modnim dodatkom koji pristaje svakoj odjeći, poručuju iz ove kompanije.

Odajući priznanje klasičnoj refleksnoj kameri s dvostrukim objektivom, HONOR 50 koristi dizajn kamere s dvostrukim prstenom sastavljenim od dva koncentrična kruga na stražnjoj strani, koji podsjećaju na par očiju.

HONOR 50 dolazi s OLED ekranom dijagonale 6,57 inča koji podržava Full HD rezoluciju od 2340x1080. Ekran može proizvesti 1,07 milijardi boja i pokriva 100% DCI-P3 raspona boja. HONOR 50 ima brzinu osvježavanja ekrana do 120Hz i brzinu uzorkovanja dodira od 300Hz.

Mogućnosti brzog punjenja i brzi procesor

Uz jednoćelijski i dvokružni dizajn baterije, HONOR 50 može lako podržati cjelodnevnu neprekidnu upotrebu s baterijom od 4.300mAh . Uređaj posjeduje tehnologiju HONOR SuperCharge od 66W , koja omogućava da se baterija napuni do 70% u roku od samo 20 minuta, pomoću punjača koji dolazi uz telefon.

HONOR 50 posjeduje Qualcomm SnapdragonTM 778G 5G chipset, poboljšavajući performanse i procesora i grafičkog procesora za 45% i AI procesorsku snagu za 123%  u usporedbi s prethodnom generacijom.

Cijene i dostupnost

Od 15.11. HONOR 50 bit će dostupan u trgovinama u Hrvatskoj. Cijena uređaja sa 6GB RAM-a i 128GB ROM-a iznosit će 3.999kn, a s 8GB RAM-a i 256GB ROM-a 4.499kn.

Tijekom predstavljanja najavljen je i HONOR 50 Lite koji će postati dostupan u prosincu. HONOR 50 Lite doći će sa sustavom 66W HONOR SuperCharge za brzo punjenje baterije, 6,67-inčnim FullView zaslonom i četverostrukom kamerom od 64 MP.