HTC objavio značajke svog ekonomičnog blockchain smartphonea

Tvrtka HTC predstavila je detalje svojeg ekonomičnog Exodus 1S modela koji osim usredotočenosti na blockchain donosi značajke koje pripadaju srednjoj klasi uređaja te cijenu od 219 eura

Matija Pavlić nedjelja, 20. listopada 2019. u 07:00

S obzirom na manjak uspjeha na tržištu pametnih telefona, tvrtka HTC se u posljednje vrijeme koncentrirala na neke inovativne tehnologije kao što je na primjer blockchain.

Nakon Exodus 1 blockchain telefona koji je u prodaju došao s cijenom od 699 američkih dolara, tajvanska tvrtka sprema novi ekonomičniji Exodus 1S model, koji bi u prodaju trebao doći s cijenom od 250 dolara.

Po uzoru na originalni Exodus 1 model i novi Exodus 1S donosi HTC Zion wallet (podržava nekoliko kriptovaluta i validaciju bitcoin transakcija na samom uređaju). Ukoliko korisnik ima microSD karticu s kapacitetom od barem 400 GB na uređaj je moguće pohraniti i cijeli bitcoin ledger.

Što se tiče značajki koje nemaju veze s blockchainom, Exodus 1S čini se pripada srednjoj klasi uređaja te čak sadrži i sada već pomalo zastarjele značajke kao što je 720p zaslon, micro USB priključak, stari Android 8.1 Oreo sustav te samo jednu stražnju 13-megapikselnu kameru (selfie kamera je također 13-megapikselna).

Spomenuti 720p zaslon u 18:9 formatu ima dijagonalu od 5,7 inča, a tu je i Snapdragon 435 čip, 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije te 3,5-milimetarski priključak za slušalice. Exodus 1S će se u Europi prodavati s cijenom od 219 eura.