HTC razvija vlastiti blockchain mobitel - Exodus

HTC pored standardnih mobitela razvija i jedan malčice drugačiji – blockchain mobitel koji trenutno nosi naziv Exodus

Stjepan Bilić srijeda, 16. svibnja 2018. u 13:28

HTC je objavio informaciju kako su se pored razvoja standardnih mobitela odlučili i na razvoj malčice drugačijih, blockchain mobitela. Jedan takav uređaj trenutno se razvija po kodnim imenom Exodus.

Detalji oko specifikacija za sada nisu poznati - ne zna se koliki će zaslon imati Exodus, koji SoC kao ni na koliku količinu radne i podatkovne memorije budući kupci mogu računati. No, HTC je objavio neke druge podatke – skicu na kojoj se može vidjeti dizajn mobitela te podatak kako će uz mobitel stići i univerzalni novčanik za kriptovalute.

Također su naveli kako će Exodus imati i hardverom osigurano područje s podrškom za kriptovalute i decentralizirane aplikacije. Jedna od ideja je da se napravi nativna blockchain mreža pomoću Exodus mobitela, a koja bi olakšala razmjenu kriptovaluta među njegovim korisnicima.

Glavni i odgovorni za ovaj projekt je Phil Chen koji iza sebe već ima jedan uspješan projekt – Vive VR headset. Za sada se zna kako će Exodus podržavati Bitcoin, Lighting Networks, Etherum, Dfinity i druge, za sada neimenovane kriptovalute.

Kako navode, cilj HTC-a je podržati cijeli blockchain eko sistem. Također je najavljeno kako će u narednim mjesecima biti objavljen i novi popis partnera koji su se u međuvremenu uključili u projekt Exodus.

Unatoč tome što nisu objavili nikakve detaljne informacije o hardveru, pa ni o cijeni HTC je već omogućio predbilježbe za njihov prvi blockchain mobitel. Potrebno je samo ispuniti kratki online formular kojeg možete pronaći ovdje.