Huawei P40 ipak neće imati grafensku bateriju

Huawei France greškom je objavio kako će nova P40 serija imati grafenske baterije, očekivano ubrzo je uslijedio i službeni demantij

Stjepan Bilić četvrtak, 26. prosinca 2019. u 06:00

Huawei trenutno radi na novoj seriji pametnih telefona – P40. Do sada smo imali prilike dosta toga doznati o dizajnu i tehničkim karakteristikama budućih flagshipa iz navedene serije. Podsjetimo, očekuju se barem dva modela – P40 i P40 Pro.

Photo: Phone Arena
Photo: Phone Arena

Novu seriju flagshipa Huawei bi trebao predstaviti početkom iduće godine, u ožujku na posebnom događaju u Parizu. Kako to obično biva vrijeme do službenog predstavljana koriste leakeri, ali i sami proizvođači za (ne)kontrolirano doziranje informacija o uređajima. Stoga je službeni Twitter račun Huaweijeve francuske podružnice ovih je dana izvijestio javnost kako će P40 serija imati grafenske baterije.

Nije trebalo dugo da se upali crvena lampica kod pratitelja računa koji su počeli tvitati o nemogućnosti izrade navedene baterije pomoću današnje tehnologije. Kako se pokazalo bili su u pravu, tvit o grafenskoj bateriji je ubrzo uklonjen, a iz Huaweija je stigao i službeni demantij. Iz Huaweija su za Frandroid na upit zašto je tvit obrian poručili kako je njegova objava bila pogrešna, jer se radi o glasinama, a ne o službenim informacijama.

Sve u svemu, stručnjaci koji su upoznati s tehnologijom za izradu grafenskih baterija navode kako one neće biti spremne još neko duže vrijeme. U najboljem slučaju, telefoni s grafenskim baterijama bi mogli stići tijekom 2021. godine.