I službeno prestala proizvodnja Essential Phonea

Essential je službeno potvrdio kako je prestao s proizvodnjom svojeg prvog i zasad jedinog Essential PH-1 smartphonea, a također se navodi kako je započet razvoj jednog novog uređaja

Matija Pavlić nedjelja, 30. prosinca 2018. u 07:00

Essential, tvrtka koju je osnovao Andy Rubin, potvrdila je kako je proizvodnja njihovog prvog Essential PH-1 pametnog telefona službeno završila.

Tvrtka će i dalje nastaviti s korisničkom podrškom za ovaj telefon te prodajom službenih dodataka no sama proizvodnja mobitela službeno je završila te se postojeće zalihe na skladištu više neće obnavljati.

Također, nastavlja se i softverska podrška tako da bi Essential PH-1 u budućnosti mogao dobiti i nadogradnju na Android Q sustav. Unatoč već poznatom tržišnom neuspjehu ovog telefona te kasnijim financijskim problemima koji su rezultirali otpuštanjima radnika, Essential navodno radi na novom mobilnom uređaju.

Nije riječ o pravom nasljedniku prvog Essential PH-1 nego o novom još uvijek nedefiniranom uređaju koji kombinira mogućnost obavljanja glasovnih poziva u kombinaciji s glasovnim naredbama i integracijom određenih funkcija baziranih na umjetnoj inteligenciji.