iPhone 11 će možda imati podršku za Apple Pencil

Analitičari Citi Researcha predviđaju kako će buduća iPhone 11 serija pametnih telefona možda dobiti podršku i za Apple Pencil stylus olovku

Matija Pavlić petak, 2. kolovoza 2019. u 06:00

Analitičari Citi Researcha donose nove informacije o budućoj Appleovoj iPhone 11 (ili iPhone XI) seriji pametnih telefona. Prema njima, budući iPhonei tvrtke iz Cupertina doći će s implementiranom podrškom za Apple Pencil stylus olovku.

Time bi se podrška za Apple Pencil koja je dosad bila dostupna isključivo na iPad uređajima proširila i na iPhone uređaje te bi oni na taj način postali konkurentni proizvodima kao što je Samsungova Note serija pametnih telefona.

Od ostalih informacija nevezanih za Apple Pencil olovku u Citi Researchu spominju kako će iPhone 11 serija uređaja imati slične zaslone onima koje nalazimo u aktualnim iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR modelima u kombinaciji s baterijama većeg kapaciteta, trostrukom stražnjom kamerom (za dva skuplja modela). Što se tiče senzora kamere sa stražnje strane bi se trebali nalaziti 14-megapikselni senzori, a s prednje strane jedan 10-megapikselni senzor.

Navode se i cijene, tako bi nasljednik aktualnog iPhone XR trebao stajati 749 dolara, nasljednik aktualnog iPhone XR modela 999 dolara, a nasljednik aktualnog iPhone XS Maxa 1099 dolara.