iPhone SE odlazi u povijest?

Prema informacijama koje je podijelio dugogodišnji Appleov analitičar, Apple će u potpunosti otkazati predstavljanje četvrte generacije iPhonea SE

Matej Markovinović subota, 7. siječnja 2023. u 15:10
📷 Foto: Filipe Alves, Unsplash
Foto: Filipe Alves, Unsplash

Iako je Appleov analitičar Ming-Chi Kuo u prosincu objavio da Apple planira odgoditi predstavljanje iPhone SE 4 modela za 2024. godinu, čini se da je brzo promijenio mišljenje. Prema njegovim sadašnjim tvrdnjama, Apple je u potpunosti otkazao izbacivanje nove inačice svog najjeftinijeg iPhonea.

„Lanac opskrbe primio je upute od Applea koje pokazuju da su planovi proizvodnje i isporuke za iPhone SE 4 za 2024. godinu otkazani, a ne odgođeni“, navodi Kuo.

Kuo je, podsjetimo, u prosincu rekao da će Apple morati preispitati svoju strategiju i cijene, jer bi sljedeća generacija iPhonea SE trebala preuzeti dizajn zaslona ostalih modela u njihovoj ponudi. Drugim riječima, povećali bi se troškovi proizvodnje, što bi na koncu dovelo do viših cijena, pa novi SE više ne bi bio povoljan izbor za one koji žele nešto jeftinije ući u Appleov mobilni ekosustav.

Inače, četvrta generacija iPhonea SE trebala je imati dizajn iPhonea XR iz 2018. godine, što je promjena koju bi mnogi korisnici vjerojatno pozdravili, prvenstveno zbog notcha i Face ID-a.