iQOO 3 5G na Geekbenchu

iQOO 3 5G pojavio se u Geekbenchnovoj bazi podataka i tako otkrio (potvrdio) dio specifikacija. Gotovo istovremeno su stigli i službeni promotivni plakati koji su otkrili par dodatnih značajki o telefonu i njegovom dizajnu

Stjepan Bilić utorak, 11. veljače 2020. u 13:13

Geekbench je otkrio kako je još jedan iQOO telefon u razvojnoj fazi. Ovog puta je riječ o 5G inačici telefona iQOO 3. Navedeni uređaj zabilježen je u bazi poznatog benchmarka pod oznakom V1955A.

Geekbench je ujedno otkrio kako će iQOO 5G imati 12 GB RAM-a te kako će se temeljiti na Qualcommovom procesoru (SoC) Snapdragon 865. Detektirana brzina procesora je 1,80 GHz. Navedeni uređaj testiran je 9. veljače u ranim jutarnjim satima.

U Single-Core testovima 5G inačica iQOO 3 telefona osvojila je 899 bodova, a u Multi-Core testovima 3.229 bodova. Zanimljivo, osvojeni broj bodova je nešto lošiji u Single-Core te nešto bolji u Multi-Core testovima u odnosu na ranije testirani 4G model – I1927.

Na kineskoj društvenoj mreži Weibo pojavili su se službeni promotivni plakati koji su otkrili djelomično dizajn uređaja te neke njegove karakteristike. Na stražnjoj strani kućišta nalazit će se četiri kamere, povrh kojih će se nalaziti jedna dvotonska bljeskalica.

Natpis pored kamera otkriva kako će iQOO 3 5G imati poseban Portrait System te kako će razlučivost glavne kamere biti 48 MP. Zanimljivo, iQOO je odlučio i u 2020. godini zadržati 3,5-milimetarski audio port, isti onaj kojeg su mnogi proizvođači mobitela odbacili još prošle godine.