iQOO 3 Pro na Geekbechu

Nakon standardnog modela iQOO 3 na tržištu bi se uskoro trebao pojaviti i bolje opremljeni, Pro model – iQOO 3 Pro čije su performanse upravo otkrivene zahvaljujući Geekbenchu

Stjepan Bilić utorak, 9. lipnja 2020. u 20:25

Vivo će uskoro proširiti ponudu gamerskih telefona iz serije iQOO. Novi model uskoro bi trebao biti predstavljen, a kakve su mu trenutne performanse otkrio je Geekbench. Novi model bit će snažniji od prethodnog zbog čega će u svom nazivu imati i oznaku „PRO“.

Prema trenutnim saznanjima očekuje se telefon iQOO 3 Pro, kodne oznake V2024A. Upravo pod njom je navedeni telefon upisan u Geekbenchovu bazu početkom ovog mjeseca. Testiranje uređaja obavljeno je 1. lipnja u jutarnjim satima.

Geekbench je otkrio kako se V2024A temelji na čipsetu Kona, što je pak kodni naziv za Qualcommov Snapdragon 865 čip. Podsjetimo, riječ je o još uvijek aktualnom čipu za flagship uređaje koji adekvatnu zamjenu neće dobiti do pred kraj 2020. godine.

Osim Snapdragona 865, budući iQOO 3 Pro opremljen je i sa 8 GB RAM-a te također aktualnom Android platformom – Android 10. Ono što je zanimljivo jesu performanse telefona – koje su gotovo pa identične u usporedbi sa standardnim modelom iQOO 3 5G. Naime, Pro model u Single-Core testovima osvojio je 912 bodova, a u Multi-Core testovima 3.291 bod.

U usporedbi sa standardnim modelom iQOO 3 5G, Pro model je nešto bolji u Single i Multi-Core testovima u kojima je osvojio 13, odnosno 62 boda više u odnosu na iQOO 3 5G. No to bi bilo i za očekivati, jer se oba telefona temelje na istom čipsetu.

Čime Vivo namjerava opravdati „PRO“ dodatak nazivu za sada nije poznato. No glasine govore kako bi Pro model trebao biti nešto duži, što može značiti kako će imati veću dijagonalu zaslona. S druge strane, ne bi bilo nerazumno očekivati ni da stražnje kamere dobiju bolje senzore, od 50 MP ili 64 MP, a i veća baterija ne bi bila na odmet. No, o tom-potom.