Lenovo Z6 Pro stigao i u 5G izdanju

Par mjeseci nakon što je predstavio mobitel Z6 Pro Lenovo je na MWC Shanghai sajmu predstavio i njegovo moćnije, 5G izdanje – Lenovo Z6 Pro 5G Edition

Stjepan Bilić četvrtak, 27. lipnja 2019. u 23:45

Krajem travnja 2019. Lenovo je službeno predstavio mobitel Z6 Pro. Sada koji mjesec kasnije na MWC Shanghai sajmu predstavljeno je i njegovo moćnije 5G izdanje pod nazivom Lenovo Z6 Pro 5G Edition.

Razlika između takozvane obične i 5G Edition inačice i nema previše, samo u dodanom 5G modemu (Snapdragon X50) i nešto drugačijoj izvedbi stražnjeg dijela kućišta. I ovaj 5G model temelji se na Snapdragon 855 čipu, ovisno o modelu ima 6 ili 8 GB RAM-a te do 128 GB skladišnog prostora. Lenovo je najavio kako će i 5G model dobiti inačicu sa 12 GB RAM-a i 512 GB skladišnog prostora.

Osim dodanog 5G modema, Z6 Pro 5G Edition dobio je i transparentnu stražnju stranu kućišta. Za sada nije poznato vide li se stvarne komponente ili se i Lenovo poput Xiaomija poslužio trikom – naljepnicom koja dočarava kako koja od komponenti izgleda i gdje se točno nalazi unutar kućišta.

Vezano uz cijenu i vrijeme dostupnosti Lenovo se tek treba očitovati.