LG potvrdio Android 10 za devet svojih smartphonea

LG-jeva podružnica LG Italy objavila je navodnu listu uređaja koji bi trebali dobiti nadogradnju na Android 10 u ovoj godini, a na njoj se nalazi devet uređaja

Matija Pavlić subota, 25. siječnja 2020. u 06:00

Poznato je kako tvrtka LG ima običaj kasniti sa svojim većim nadogradnjama pametnih telefona. Zasada je LG G8 ThinkQ jedini pametni telefon koji je dobio službenu nadogradnju na operativni sustav Android 10.

Sada je južnokorejska tvrtka točnije njezina podružnica LG Italy objavila koji bi pametni telefoni trebali dobiti nadogradnju na Android 10 u nadolazećim mjesecima.

Tako bi nadogradnju na spomenuti operativni sustav Android 10 trebali dobiti sljedeći LG-jevi pametni telefoni: LG V40, LG V50, LG G8X, LG G8S, LG G7, LG K50S, LG K40S, LG K50 i LG Q60.

Prvi telefon na ovoj listi koji će dobiti nadogradnju je LG V50 i to već početkom veljače. Zatim slijedi LG G8X ThinkQ koji bi nadogradnju trebao dobiti u drugom kvartalu godine.

LG G7, LG G8S i LG V40 bi nadogradnju trebali dobiti tijekom trećeg kvartala, a ostatak pametnih telefona na popisu tek u četvrtom kvartalu godine. Sama nadogradnja osim značajki Android 10 sustava donosi i potpuno redizajnirani LG UX 9.0 UI.