Motorola Edge+ na novim, službenim renderima

Evan Blass ovog se puta dokopao službenih rendera za Motorolin ovogodišnji flagship – Motorolu Edge+ otkrivši tako kako će telefon izgledati sa svih strana

Stjepan Bilić srijeda, 18. ožujka 2020. u 15:10

Motorola će ove godine nakon dužeg vremena predstaviti i prvi pravi flagship telefon. Naravno riječ je o Motoroli Edge+ o kojoj je već bilo govora na našim stranicama. Zahvaljujući ranim leakerima do sada smo imali prilike štošta doznati o ovom telefonu. Primjerice kako će imati waterfall zaslon, 108 MP kameru pa čak i njegove performanse.

Dosadašnji renderi uglavnom su nosili oznaku neslužbenih, a nastajali su prema poznatim informacijama o uređaju. Sada je jedan od glavnih leakera, Evan Blass, došao u posjed i prvih pravih, službenih rendera koji otkrivaju točan dizajn uređaja.

Dobra vijest je kako se neslužbeni i službeni renderi međusobno ne razlikuju previše. Iz novih rendera je vidljivo kako će grba sa stražnje strane kućišta biti oveća, a ista je rezultat želje proizvođača za ugradnjom većeg broja kvalitetnih kamera uz zadržavanje manje debljine kućišta.

Također sada je potvrđeno kako će unatoč većoj rubnoj zakrivljenosti zaslona uređaj zadržati i fizičke tipke kojima će se uređaj uključivati/isključivati te kojima će se prilagođavati jačina zvuka. Motorola Edge+ imat će 6,67“ takozvani waterfall zaslon razlučivosti 2.340 x 1.080 točaka koji će u gornjem lijevom kutu imati punch-hole unutar kojeg će biti smještena prednja, selfie, kamera (25 MP?).

Stražnja strana kućišta rezervirana je za tri kamere i logo tvrtke. Glavna kamera imat će kako smo već naveli razlučivost od 108 MP, a ostale dvije od 16 MP (ultra široka) i 8 MP (tele foto). Potonja će imati i mogućnost optičkog uvećanja do 3X. Za bolje fotografije u lošijim svjetlosnim uvjetima tu je bljeskalica (LED). Čini se kako se povrh kamera nalazi i jedan mikrofon koji bi u tom slučaju trebao služiti za poništavanje okolne buke prilikom snimanja videa.

Gornji rub rezerviran je za mnogima još uvijek bitan 3,5-milimetarski audio port dok je s donje strane smješten ostatak utora i portova poput USB-C porta, ladice za SIM karticu, mikrofona i zvučnika. Prema dosadašnjim informacijama Motorola Edge+ trebala bi se temeljiti na Snadragonu 865, imati do 12 GB RAM-a te podršku za mmWave 5G. Očekuje se i baterija od 5.170 mAh.

Blass je ujedno otkrio i kako se Motorola Edge+ može očekivati u barem dvije boje - Blue i Burgundy. Za ostale informacije morat ćemo se strpjeti do nekog novog leaka ili do službenog predstavljanja.