Nasljednik BlackBerry KEYone smartphonea ipak u izradi

Na stranicama kineske agencije TENAA pojavio se novi pametni telefon s oznakom BBF100-4, iza kojeg se krije BlackBerry Athena, nasljednik aktualnog BlackBerry KEYone modela

Matija Pavlić nedjelja, 29. travnja 2018. u 21:18

Na stranicama kineske agencije TENAA pojavio se novi BlackBerry pametni telefon koji bi trebao naslijediti BlackBerry KEYone model koji je dosad isporučen u ukupno 850 tisuća primjeraka.

Nasljednik toga uređaja zasad je poznat samo po svojem kodnom imenu Athena, a njegov izgled dosad je pobuđivao sumnje da se radi o lažnom uređaju što bi se sad trebalo pokazati neistinitim s obzirom na to da je TENAA upravo odobrila novi uređaj.

Osim fizičke QWERTY tipkovnice novi uređaj karakterizira i zaslon u 3:2 formatu (baš kao u slučaju KEYone modela) te dvostruka stražnja kamera.

TENAA ne iznosi nikakve detaljne informacije što se tiče hardverskih značajki ovog telefona koji na stranice kineske agencije dolazi s oznakom BBF100-4 (prvi KEYone nosi oznaku BBF100-1), već je poznato kako će BlackBerry Athena doći s USB Type-C priključkom i 3,5-milimetarskim utorom za slušalice.