Nokia C1 Android Go telefon za tržišta u razvoju

HMD Global se želi aktivnije uključiti na tržišta u razvoju što namjerava učiniti s Android Go entry-level smartphoneom Nokia C1 kao prijelaznim uređajem s klasičnih dummy phone uređaja

Matija Pavlić četvrtak, 12. prosinca 2019. u 01:04

Tvrtka HMD Global želi proširiti svoje prisustvo na tržištima u razvoju sa svojim novim Nokia telefonom. Nokia C1 mobilni uređaj bazira se na Android 9 Go platformi namijenjenoj uređajima s vrlo bazičnim performansama i upravo spomenutim tržištima u razvoju.

Glavni direktor za proizvode u finskoj tvrtki, Juho Sarvikas, ističe kako Nokia C1 predstavlja idealan uređaj na tržištima u razvoju u procesu prijelaza s klasičnih mobilnih uređaja (dummy phone uređaji) na pametne telefone.

Što se tiče značajki, Nokia C1 donosi 5,45-inčni IPS zaslon u 18:9 formatu s rezolucijom od 960 x 480 piksela, nespecificirani četverojezgreni CPU na taktu od 1,3 GHz, 1 GB RAM-a i 16 GB interne memorije proširive microSD karticama do 64 GB.

Mobilni uređaj ima i izmjenjivu bateriju od 2500 mAh, stražnju 5-megapikselnu kameru s otvorom blende f/2.4 i autofokusom, kao i prednju 5-megapikselnu kameru. Postoji podrška za Wi-Fi (802.11n), Bluetooth 4.2, GPS te 3G mobilne mreže.

Nokia C1 bi se trebala prodavati na afričkom, azijsko-pacifičkom i bliskoistočnom tržištu s cijenom od oko 50 eura.