OnePlus 7 Pro mogao bi biti prvi tvrtkin 5G smartphone

Na microblogging platformi Weibo pojavio se novi pametni telefon OnePlus 7 Pro, najvjerojatnije prvi mobilni uređaj te kineske tvrtke s podrškom za 5G mobilne mreže

Matija Pavlić četvrtak, 11. travnja 2019. u 16:50

Poznato je i kako kineska tvrtka OnePlus priprema svoj pametni telefon s podrškom za 5G mobilne mreže. Iz Kine putem microblogging platforme Weibo stižu informacije kako bi njihov prvi 5G pametni telefon trebao biti OnePlus 7 Pro s brojem modela GM1915.

Na platformi Weibo objavljene su fotografije koje prikazuju navodni OnePlus 7 Pro s veoma tankim rubovima i zakrivljenim zaslonom. S jedne od objavljenih fotografija moguće je iščitati i značajke ovog telefona, 6,67-inčni Super Optic zaslon, Qualcommov Snapdragon 855 čip (sa Snapdragon X50 modemom), 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije.

Fotografska komponenta sastoji se od kamera s 48-megapikselnim, 16-megapikselnim i 8-megapikselnim senzorom. Operativni sustav je Android 9.0 Pie u build inačici 9.5.1 GM31CB.

Novi mobilni uređaj s dodatkom Pro u svojem nazivu potvrda je ranijih informacija iz samog OnePlusa kako će tvrtka proširiti svoju ponudu s novom serijom uređaja koja će donijeti specifičnosti kao što je podrška za 5G mreže.