OnePlus 7/Pro, procurile sve informacije

Za nešto više od tjedan dana stižu novi mobiteli tvrtke OnePlus – OnePlus 7 i OnePlus 7 Pro, no čini se kako prevelikih iznenađenja neće biti, jer su navodno kompletne specifikacije procurile ranije

Stjepan Bilić ponedjeljak, 6. svibnja 2019. u 06:00

OnePlus će za malo više od tjedan dana predstaviti novi mobitel, točnije dva mobitela. Riječ je o modelima OnePlus 7 i OnePlus 7 Pro o kojima zadnjih mjeseci stiže dosta novih informacija o kojima ste već mogli čitati na našim stranicama.

No, čini se kako neće biti prevelikog iznenađenja vezano uz navedeni dvojac, jer su navodno kompletne specifikacije procurile i ranije, a do njih je došao jedan od korisnika stranice Baidu. Prema njegovim navodima, jedna od glavnih razlika između običnog i Pro modela bit će u količini radne memorije, veličini zaslona i uređaja, kapacitetu baterije te broju kamera.

Ako se sve navedeno pokaže točnim, onda Pro oznaka i nije tu samo radi marketinga, već kako bi se naglasila stvarna razlika između dva modela. Za početak dobra vijest za sve koji namjeravaju nabaviti ovaj flagship killer – OnePlus nema namjeru ugrađivati dva različita SoC-a, tako da će se oba modela temeljiti na Snapdragon 855 čipu, koji je trenutno sam vrh Qualcommove ponude.

Razlika će biti kako smo već naveli u zaslonu, koji će se razlikovati po veličini i kvaliteti. Naime, OnePlus 7 imat će 6,2“ AMOLED zaslon razlučivosti FHD+ i brzine osvježavanja od 60 Hz. No, za Pro model OnePlus je odabrao nešto veći 6,64“ AMOLED zaslon sa 90-hercnim osvježavanjem i QHD+ rezolucijom.

Druga bitna razlika odnosi se na količinu radne memorije – za OnePlus 7 odabrana je konfiguracija sa 6 GB RAM-a, a za OnePlus 7 Pro konfiguracija s 10 GB RAM-a. Nedavno se na Geekbenchu pojavio i model sa 12 GB RAM-a, što bi mogao biti znak kako je u planu i gamerski model.

Što se kamera tiče, OnePlus je i tu napravio razlike – standardni model će tako sa stražnje strane imati dvije, a Pro model tri kamere. Oba modela će kao glavnu kameru imati kameru razlučivosti 48 MP. Da bi se modeli još više razlikovali međusobno izvor navodi kako će standardni OnePlus 7 imati selfie kameru smještenu ispod zaslona, a OnePlus 7 Pro unutar kućišta do koje će se dolaziti aktivacijom pop-up sustava.

OnePlus čini se oko skenera otisaka prstiju nije previše komplicirao pa će oba modela dobiti isti optički skener koji će prema važećim trendovima biti smješten unutar zaslona.  Budući da standardni model nema pop-up sustav selfie kamere što je ostavilo više slobodnog mjesta u unutrašnjosti dobio je bateriju većeg kapaciteta – 4.150 mAh, dok je OnePlus 7 Pro iz suprotnih razloga dobio bateriju manjeg kapaciteta – 4.000 mAh. No, obje baterije podržavaju tehnologiju brzog punjenja Warp Charge (30W).

Za kraj navedimo i dimenzije uređaja – OnePlus 7 imat će dimenzije od 157,7 x 74,8 x 8,1 milimetara, a OnePlus 7 Pro od 162,6 x 76 x 8,8 milimetara. Što je od navedenog točno, a što (možda) nije saznat ćemo u utorak 14. svibnja 2019. godine.