OnePlus 8 5G se na Geekbenchu pokazao ravan Galaxyju S20 5G

OnePlus 8 5G prošao je kroz Geekbenchove „ruke“ i otkrio kakve su mu trenutne performanse, za sada je u rangu telefona Galaxy S20 5G

Stjepan Bilić ponedjeljak, 6. travnja 2020. u 03:48

Za manje od deset dana OnePlus će služeni predstaviti novu seriju pametnih telefona – OnePlus 8. Detaljne specifikacije serije smo već imali prilike doznati, a neke od njih je i službeno potvrdio CEO tvrtke Pete Lau u nedavnom postu na tvrtkinom forumu.

Kako se bliži vrijeme službenog predstavljanja serije tako i proizvođač počinje sve više testirati uređaje kako bi vidio jesu li njihove performanse u rangu ili čak bolje u odnosu na konkurentske uređaje s kojima će se natjecati na tržištu. Kako stvari trenutno stoje OnePlus 8 5G po performansama je u rangu s telefonom Galaxy S20 5G.

Naime, zadnjeg dana prošlog mjeseca (31. ožujak) OnePlus 8 5G upisao se u Geekbenchovu bazu podataka. Testiranje je odrađeno u ranim jutarnjim satima, a testirani model upisan je pod oznakom OnePlus IN2025 koji je već ranije bio testiran od strane Geekbench 4 inačice dok je ovoga puta testiranje odrađeno putem novijeg, Geekbencha 5.

Testirani uređaj temeljio se na Snapdragon 865 čipu i imao je 12 GB RAM-a. Geekbench mu je u Single-Core testovima dodijelio 906 bodova, a na temelju Multi-Core testova 3.398 bodova. Na početku teksta naveli smo kako je po broju bodova u rangu sa Samsungovim Galaxyjem S20 5G. Zapravo, u nekim ga slučajevima i nadmašuje.

Primjerice, u Multi-Core testovima se OnePlus 8 pokazao nešto boljim, osvojivši 3.398 bodova, naspram 3.103 bodova koliko je osvojio Galaxy S20 5G s istim čipom i istom količinom radne memorije. Prednost OnePlus 8 5G modela nije odviše velika, tek 295 bodova, no prednost je prednost. Također postoji mogućnost da se naknadnom optimizacijom softvera ista i dodatno poveća. No o tom potom.

U Single-Core testovima se OnePlus 5G pokazao neznatno lošijim. U njima je kako smo već naveli osvojio 906 bodova, što je 16 bodova manje u odnosu na 922 bodova koliko je osvojio Galaxy 20 5G. No, OnePlus ima još oko desetak dana da dodatno poradi na softveru i pokuša popraviti rezultat.