OnePlus dobiva bolju softversku podršku nakon internog spajanja OxygenOS-a i ColorOS-a

Spajanje OxygenOS-a i ColorOS-a, korisnicima neće donijeti neku vidljivu razliku, jer je riječ o promjenama na tehničkoj strani, no vjerojatno će pozdraviti značajna poboljšanja u softverskoj podršci

Matej Markovinović ponedjeljak, 5. srpnja 2021. u 09:25

Nakon što je izvršni direktor OnePlusa, Pete Lau, objavio na službenom forumu tvrtke da će se dodatno integrirati s Oppom, prošloga je mjeseca procurio i interni dokument u kojem se spajanje ovih dvaju tvrtki dodatno objašnjava.

„OnePlus integracijom postaje brend unutar Oppoa, ali će i dalje funkcionirati kao neovisna cjelina“, pisalo je tada u dokumentu u kojem se također spominje da će Lau biti voditelj odjela za proizvodnju, postajući tako odgovoran za strategije proizvoda obje tvrtke.

Oppo Reno 5. Foto: Unsplash
Oppo Reno 5. Foto: Unsplash

Nedavno je i na službenom OnePlus forumu osvanula nova objava, koja kaže da će se programski kod OxygenOS i ColorOS sučelja spojiti, kako bi Oppo, umjesto održavanja dvije baze koda, mogao razvijati jednu zajedničku. Međutim, navodi se da će softver obje tvrtke i dalje ostati odvojen te će se koristiti u istim regijama kao i do sad – OxygenOS za OnePlus globalno i ColorOS za OnePlus i Oppo u Kini.

Iz OnePlusa navode da će ova promjena omogućiti tvrtki i bolju softversku podršku u budućnosti, pa će to ovako izgledati:

  • Flagship uređaji iz T i R serije dobit će tri Android i četiri godine sigurnosnih nadogradnji.
  • Uređaji iz Nord i Nord CE serije dobit će dvije Android i tri godine sigurnosnih nadogradnji
  • Nord N uređaji dobiti će jednu Android i tri godine sigurnosnih nadogradnji

No, čini se da će se nova politika ažuriranja primjenjivati jedino na OnePlus 8 i novijim uređajima, a oni stari će se nadograđivati po trenutnom rasporedu – dvije godine Android i tri godine sigurnosnih nadogradnji.