Oppo A31 službeno predstavljen

Nedugo nakon pojave rendera Oppo je i službeno predstavio telefon A31 čija će preporučena cijena na indonezijskom tržištu biti ispod 200 USD

Stjepan Bilić petak, 14. veljače 2020. u 16:57

Nije trebalo proći puno vremena da Oppov telefon A31 prijeđe put od rendera do službenog proizvoda. Naime, dva dana nakon što su u javnost procurili renderi za navedeni telefon Oppo je isti i službeno predstavio, otkrivši time i sve pojedinosti o njemu.

Oppo A31 po specifikacijama, mogućnostima, ali i dizajnom spada u klasu telefona iz donjeg dijela srednjeg tržišnog segmenta. Temelji se na Mediatekovom Helio P35 SoC-u ima 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije koju je moguće i naknadno proširiti pomoću memorijske kartice (microSD).

Dizajnom uvelike podsjeća na telefone koje smo imali prilike vidjeti u zadnjih godinu do dvije dana – zaslon ima otvor u obliku kapljice vode koji je pozicioniran centralno uz gornji rub zaslona. Unutar ureza nalazi se selfie kamera čija razlučivost iznosi 8 MP. Inače, zaslon je IPS, dijagonala mu je 6,5“, a razlučivost 1.600 x 720 točaka uz omjer 20:9.

Da je riječ o starijem tipu zaslona najbolje se vidi iz priloženih fotografija, jer nema ugrađen čitač otisaka prstiju, već je isti smješten na stražnju stranu kućišta. Iako cijenom spada među jeftinije telefone A31 sa stražnje strane ima tri kamere. Razlučivost glavne kamere je 12 MP dok preostale dvije, senzor dubine i makro kamera imaju razlučivost od 2 MP.

Budući da su mu specifikacije lakše baterija kapaciteta 4.230 mAh trebala bi biti i više nego dovoljno dostatna za cjelodnevno korištenje uređaja bez povremenih, ili bilo kakvih dužih nadopunjavanja. Nažalost unatoč tome što se Android 10 na tržištu nalazi pola godine Oppo je A31 odlučio plasirati na tržište sa starijim Androidom 9 Pie (ColorOS 6.1).

Kako bi zadržao relativno nisku cijenu uređaja, Oppo je u 2020. godini odlučio zadržati i microUSB port. Iz istog razloga nema ni podrške za brzo punjenje uređaja. No, ovaj model svidjet će se korisnicima koji su i dalje pobornici zvuka preko žice, jer je A31 zadržao i 3,5-milimetarski audio port.

Dimnezije uređaja su 163.9 x 75.5 x 8.3 milimetara, a masa 180 grama. U ponudi su dvije boje kućišta – Mystery Black i Fantasy White. Oppo je navedeni telefon odlučio najprije plasirati na indonezijskom tržištu po cijeni od oko 190 USD. Kasnije ga možda vidimo i na globalnom, pod istim ili nešto drugačijim nazivom.