Otkriven točan datum predstavljanja Xiaomi 13 serije mobitela

Xiaomi će predstaviti svoju novu seriju flagship mobitela već ovog četvrtka, koju će pogoniti Qualcommov novi SoC, Snapdragon 8 Gen 2

Matej Markovinović ponedjeljak, 28. studenog 2022. u 19:11
📷 Foto: OnLeaks x Compare Dial
Foto: OnLeaks x Compare Dial

Nakon dugo „šuškanja“, Xiaomi je službeno potvrdio datum predstavljanja dugo očekivane Xiaomi 13 serije mobitela – 1. prosinca u 19 sati po pekinškom vremenu. Uz obični 13 i 13 Pro model, kineski proizvođač predstavit će i MIUI 14 sučelje, koje bi trebalo donijeti razne promjene.

Osim raznoraznih glasina koje kruže društvenim mrežama još od početka godine, šef Xiaomija Lei Jun objavio je službeni render njihovog nadolazećeg flagshipa, koji otkriva da će doći s ravnim OLED zaslonom s rubovima debljine 1,61 milimetar. Osim toga, mobitel će biti širok 71,5 milimetara, što bi trebalo ići u prilog korisnicima koji preferiraju manje uređaje.

📷 Screenshot: Xiaomi
Screenshot: Xiaomi

Kako prenosi GSM Arena, potvrđeno je i da će svi mobiteli Xiaomi 13 serije imati IP68 certifikat otpornosti na vodu i prašinu, no to bi se onda moglo odraziti i na cijeni. Tvrtka će 1. prosinca predstaviti i pametni sat Watch S2, Buds 4 TWS slušalice, svoje prvo stolno računalo, Wi-Fi router te projektor.

Iako ostatak specifikacija trenutno nije poznat, gotovo je sigurno da će Xiaomi 13 biti pogonjen nedavno predstavljenim Snapdragonom 8 Gen 2 te će tako biti jedan od prvih mobitela koji ima Qualcommov najjači SoC. Sustav kamera navodno će biti poboljšan te će imati potpis Leice. Cjelokupni izgled mobitela otkriven je u renderima još početkom studenog.