Pixel 4 možda dobiva stražnju 16-megapikselnu telephoto kameru

Tvrtka XDA Developers je u kodu za novu inačicu Google Camera aplikacije za betu Android Q sustava pronašla dokaze o telephoto kameri na budućem Pixel 4 smartphoneu

Matija Pavlić subota, 6. srpnja 2019. u 20:12

Stranica XDA Developers objavila je nove informacije koje upućuju na zaključak da će budući Googleov pametni telefon Pixel 4 imati više od jedne kamere sa stražnje strane, što je već bilo poznato kad je sam Google objavio fotografije tog uređaja.

XDA Developers donosi informacije o kodu Google Camera 6.3 aplikacije za betu budućeg Android Q sustava (Android Q beta 5).

U jednom dijelu koda spominje se "SABRE_UNZOOMED_TELEPHOTO." pri čemu Sabre označava kodno ime za Googleovu tehnologiju digitalnog zumiranja (Super Res Zoom s Pixel 3 modela), a spominje se i rezolucija telephoto leće koja iznosi 16 megapiksela.

XDA Developers spominje i nove ID-je u Google Camera 6.3 aplikaciji pri čemu izdvajaju ID za stražnju telephoto leću te prednji infracrveni senzor (riječ je najvjerojatnije o ToF senzoru).

Upravo ovaj potonji senzor za dubinu mogao bi poslužiti kao dio budućeg sustava za prepoznavanje lica koji će biti integriran u Pixel 4 uređaj. Na fotografijama toga uređaja koje je objavio Google klasični senzor otisaka prstiju nije vidljiv.