Potvrđen 144 Hz zaslon za Nubiju Red Magic 5G

Predsjednik Nubije – Ni Fei potvrdio je kako će Nubia Red Magic 5G imati 144 Hz zaslon te kako će ju službeno predstaviti na MWC 2020 sajmu

Stjepan Bilić nedjelja, 9. veljače 2020. u 06:00

Nedavno smo imali prilike saznati kako će Nubia Red Magic 5G pored ostalih značajki imati i 80W tehnologiju punjenja baterije. Nažalost čini se kako od toga (barem za sada) neće biti ništa, jer nove informacije (čitaj: glasine) spominju 55W tehnologiju. Koja će od njih biti prisutna u novoj Nubiji sa sigurnošću će se znati tek na MWC 2020 sajmu.

No, ono što se zna već ranije – jest da će Nubija Red Magic 5G stvarno imati zaslon sa 144 Hz osvježavanjem. Tako je barem navedeno na reklamnim plakatima kojima se najavljuje novi telefon. Čini se kako Nubija nema namjeru propustiti priliku da prva predstavi „prvi gamerski telefon na svijetu sa 144 Hz zaslonom“.

Kako znamo, navedena Nubia imat će Snapdragon 865 čip, 16 GB RAM-a i to ne bilo kojeg već LPDDR5 te podršku za 5G mreže. Na stražnjoj strani imat će tri kamere od kojih će glavna imati Sonyjev IMX686 senzor razlučivosti 64 MP. I dok su ranije Nubije imale ventilator kako bi hladile užareni pogonski čip, ova će imati ventilator kako bi hladila bateriju kako tijekom punjenja ne bi došlo do pregrijavanja.

Ostale službene informacije doznat će se najkasnije po otvorenju MWC 2020 sajma u Barceloni. Nubia će svoj novi gamerski telefon tamo službeno predstaviti u paviljonu 1, štandu #1C40.