Procurila fotografija mobitela OnePlus 5G

Tek što je šestica izišla iz proizvodnih pogona, OnePlus se bacio na izradu idućeg modela koji će se ovisno o izvorima zvati OnePlus 7 ili OnePlus 5G

Stjepan Bilić petak, 21. prosinca 2018. u 11:00

Nije prošlo dugo kako je OnePlus predstavio mobitel OnePlus 6T, nekih dva mjeseca otprilike, a već se počinju pojavljivati prve fotografije na kojima se nalazi njegov nasljednik OnePlus 7. No, ovisno o izvoru postoji mogućnost kako se na fotografiji zapravo nalazi takozvani među model – OnePlus 5G.

Naime, OnePlusova politika oko izdavanja mobitela bila je da tijekom godine izdaju dva modela, jednog početkom, a drugog krajem godine. Kraj godine je rezerviran za poboljšani model s početka godine, kojemu su dodane neke nove značajke, a kako smo vidjeli na primjeru modela 6T nije im strano ni redizajniranje uređaja kako bi popravili sitnije probleme poput prevelikog notcha.

Fotografija novog uređaja snimljena je tijekom sastanka na kojemu je aktivno sudjelovao i CEO tvrtke – Pete Lau. Kako se vidi, Lau sa zanimanjem promatra najvjerojatnije maketu budućeg mobitela kako bi isprobao kako će uređaj ležati u ruci.

Prvi znatniji odmak od dosadašnjeg dizajna vidljiv je sa stražnje strane kućišta. Kamera ili više njih smještene su u oveći krug pri gornjoj sredini kućišta. Koliko se da razlučiti s fotografije unutar kruga nalazi se i bljeskalica. Po običaju kamere i bljeskalica su izdignute u odnosu na ostatak kućišta.

Fotografija otkriva i kako su u planu dvije boje kućišta, crvena i bijela, ali za očekivati je i da će se uređaj nuditi i u crnoj boji. Kako smo naveli na početku za sada nije poznato radi li se o mobitelu OnePlus 7 ili OnePlus 5G. No, kako je OnePlus čvrsto odlučio među prvima predstaviti mobitel s podrškom za 5G mreže možda se ipak prije radi o 5G modelu nego o sedmici.

Prema dosadašnjim informacijama OnePlus 5G prvi će u ponudi imati britanski mobilni provider – EE. Također se zna kako će 5G model pogoniti Snapdragon 855 te kako će imati Snapdragon X50 modem. OnePlus je već ranije najavio kako će 5G inačica koštati više u odnosu na standardne 4G modele i to za oko 100 do 200 USD više u odnosu na aktualni OnePlus 6T. Dakle, možemo računati na početne cijene od 649 i 749 USD.

Time, se OnePlus polako, ali sigurno odvaja od etikete jeftinih flagship killera i ulazi u domenu skupih flagshipa. Zapravo kad bolje razmislimo taj je proces OnePlus započeo davno prije, dolaskom OnePlus 5 modela koji je prvi koštao približno 500 USD.