Redmi Note 7 Pro stiže u 6/128 GB konfiguraciji

Redmi bi uskoro trebao predstaviti i Pro inačicu Notea 7 koja će prema glasinama imati 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije

Stjepan Bilić srijeda, 30. siječnja 2019. u 23:23

Redmi bi uskoro trebao predstaviti i takozvanu profesionalnu inačicu mobitela Note 7. Pro model bi u odnosu na postojeći trebao dobiti više radne i podatkovne memorije te drugačiju kameru i SoC.

Naime, dok Note 7 sa stražnje strane ima Samsungov senzor rezolucije 48 MP, Note 7 Pro bi trebao imati Sonyjev, IMX586 senzor također razlučivosti 48 MP. S prednje strane ne očekuju se promjene vezano uz kameru tako da bi i Note 7 pro trebao imati 13-megapikselnu selfie kameru. Isto vrijedi i za dizajn uređaja koji ne bi trebao biti drukčiji od običnog Notea (možda tek boja).

Vezano uz radnu i podatkovnu memoriju izvor navodi kako će Note 7 Pro imati 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije (spominje se i 6 GB/128 GB konfiguracija). Ako se glasine o dizajnu pokažu točnima tada će postojati i utor za memorijsku karticu pa će i podatkovni prostor biti moguće naknadno povećati.

Zadnja promjena koju bi Redmi Note 7 Pro trebao dobiti je snažniji SoC. Izvor navodi kako će pro model umjesto Snapdragona 660 dobiti Snapdragona 675. Za sada nema informacija o mogućem terminu predstavljanja kao ni o cijeni koju bi Redmi Note 7 Pro mogao imati na tržištu.