Redmi Note 9 najavljen za 12. ožujka

Redmi će svoju novu Note seriju uređaja predstaviti sredinom idućeg tjedna – 12. ožujka. Za sada ima malo poznatih detalja o uređaju, primjerice da će sa stražnje strane imati četiri kamere

Stjepan Bilić srijeda, 4. ožujka 2020. u 11:30

Redmi se sprema predstaviti nove pametne telefone iz serije Note. Nova serija zvat će se Redmi Note 9 i prema najavi bit će predstavljena sredinom idućeg tjedna, točnije 12. ožujka. Ako vam se datum čini poznat to je zato što je isti dan sličan događaj odlučila održati i Nubija tijekom kojeg će biti predstaviti novi gamerski telefon Red Magic 5G.

Trenutno nema previše poznatih detalja oko telefona Redmi Note 9. No zahvaljujući službenom teaseru kojeg je na svojem Twitter profilu objavila indijska podružnica tvrtke Redmi može se iščitati par detalja. Primjerice Redmi Note 9 naglasak će staviti na fotografiranje (i snimanje videa) te na maksimalne performanse što može značiti kako će telefon biti pogodan i za mobilni gaming.

Zatim, teaser otkriva kako će Redmi Note 9 imati četiri kamere sa stražnje strane kućišta. Iste će biti smještene unutar kvadrata. Drugi teaser kojeg je objavio Manu Kumar Jain, glavni i odgovorni Xiaomijeve podružnice u Indiji otkriva kako će Redmi Note 9 zadržati 3,5-milimetarski audio port.

Unatoč tomu, imat će i moderni USB-C port putem kojeg će se spajati s računalima i putem kojeg će se puniti baterija. Na donjoj strani kućišta prikazana je i rešetka iza koje se nalazi mikrofon. I za sada to je sve što se može vidjeti od ovog telefona, ostatak je vješto prekriven novinama, pa se ne zna hoće li skener otiska prsta biti i dalje na stražnjoj strani kućišta ili će se premjestiti na prednju stranu, unutar zaslona.

No kako se navedeni datum predstavljanja bude približavao, za očekivati je da će se otkrivati i sve više novih detalja o uređaju.