Samsung Galaxy S20 5G na Geekbenchu

Nove informacije o Galaxy S20 seriji svakodnevno se pojavljuju. Ovog puta glavna zvijezda je Galaxy S20 5G koji se pojavio u Geekbenchovoj bazi otkrivši tako svoje performanse

Stjepan Bilić subota, 18. siječnja 2020. u 14:00

Gotovo da nema dana, a da se ne pojavi koja nova informacija ili glasina o Samsungovim telefonima iz serije Galaxy S20. Na sve dosadašnje dolazi još jedna, ovog puta vezano uz performanse uređaja, a izvor je Geekbench.

Kao i uvijek zahvaljujući Geekbenchu poznata je oznaka modela, na kojem se čipu i platformi temelji, koliko ima radne memorije i naravno, koliko je bodova osvojio u Single i Multi-Core benchmark testovima.

Geekbench je testirao Galaxy S20 5G kojeg je u svoju bazu podataka upisao pod oznakom SM-G981U. Testiranje je provedeno 16. siječnja 2020. godine u ranim jutarnjim satima. Testirani model imao je Qualcommov najnoviji čip – Snapdragon 865 koji je radio na 1,80 GHz te najnoviji Android 10.

Testirani model imao je 12 GB RAM-a. Prema glasinama ova količina radne memorije trebala bi biti početna za sve modele iz serije Galaxy S20. Ništa čudno, jer Galaxy S serija je flagship serija, a 8 GB RAM-a odavno nije značajka samo flagship uređaja već tu količinu memorije duže vrijeme imaju i uređaji iz srednjeg segmenta.

Što se performansi tiče Galaxy S20 5G u Single-Core testovima osvojio je 561 bodova, a u Multi-Core testovima 2.358 bodova. Primijetit ćete kako je ove godine broj osvojenih bodova daleko manji u odnosu na prošlogodišnju seriju Galaxy S10, ali samo zbog toga što se za testiranje ovogodišnje serije Galaxy S20 koristio novi Geekbench 5 koji nije toliko široke ruke pri bodovanju. Naime, nova peta inačica Geekbencha je prošla kroz znatnije promjene, isključivo je 64-bitna i sadrži neke testove koje četvorka nema, pa je stoga i način bodovanja promijenjen.