Samsung Galaxy S23 FE dijeli dizajn s jeftinijim modelom A54

Zbog dimenzije koje su gotovo jednake A54 , može se pretpostaviti da će nadolazeći Galaxy S23 FE imati 6,4-inčni AMOLED zaslon

Matej Markovinović ponedjeljak, 3. srpnja 2023. u 06:00
Samsung Galaxy S23 FE. 📷 Foto: OnLeaks/SmartPrix
Samsung Galaxy S23 FE. Foto: OnLeaks/SmartPrix

Predstavljanje Samsungovog „ubojice flagshipa“, Galaxyja S23 FE, očekuje se u trećem kvartalu ove godine. Uz pojedine specifikacije o kojima smo pisali proteklih mjeseci, sada je konačno poznat i dizajn ovog dugo iščekivanog uređaja.

Prema renderima koje je objavio leaker OnLeaks u suradnji sa SmartPrixom, Galaxy S23 FE izgledat će više-manje isto kao nešto jeftiniji Galaxy A54. To je posebno vidljivo kod dizajna sustava kamera, kao i kod dimenzija koje su im gotovo jednake (158 x 76,3 x 8,2 mm). Upravo se zbog dimenzija može pretpostaviti da će nadolazeći Samsungov mobitel imati 6,4-inčni AMOLED zaslon.

Samsung Galaxy S23 FE. 📷 Foto: OnLeaks/SmartPrix
Samsung Galaxy S23 FE. Foto: OnLeaks/SmartPrix

Vidljivo je, također, da će Galaxy S23 FE imati tipke za reguliranje glasnoće i uključivanje na desnoj strani. USB-C priključak za punjenje i prijenos podataka bit će smješten na dnu uz mikrofon i zvučnik. Na vrhu je još jedan mikrofon, baš kao i na A54, a iako se to ne vidi na renderima, pretpostavka je da se uz njega smjestio i utor za SIM karticu.

Samsung Galaxy S23 FE. 📷 Foto: OnLeaks/SmartPrix
Samsung Galaxy S23 FE. Foto: OnLeaks/SmartPrix

Što se tiče ostalih specifikacija, još se prije „šuškalo“ da će Galaxy S23 FE imati Snapdragon 8 Gen 2 ili Snapdragon 8+ Gen 1. Međutim, prema novijim informacijama, čini se da će u svim regijama biti pogonjen Samsungovim Exynosom 2200 uparenim s do 8 GB RAM-a te 256 GB neproširive interne memorije.

Navodi se, također, da će imati 50-megapikselni glavni senzor kamere i bateriju od 4.500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 25 W.