Samsung Galaxy S23 serija bit će pogonjena samo Snapdragonom

Nakon mnogobrojnih pretpostavki i 'šuškanja', iz Qualcomma stiže službena potvrda da će Galaxy S23 serija koristiti samo Snapdragon SoC-ove

Matej Markovinović ponedjeljak, 7. studenog 2022. u 14:15
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Već se mjesecima "šuška" da će Samsungova nadolazeća Galaxy S23 serija mobitela biti pogonjena isključivo Snapdragon SoC-ovima, a sada je to Qualcomm i službeno potvrdio u svom posljednjem financijskom izvješću.

Naime, Qualcommov financijski direktor Akash Palkhiwala, potvrdio je predviđanja za snažni drugi dio prvog kvartala 2023. godine, što je upravo vrijeme početka prodaje nadolazeće Galaxy S23 serije mobitela. Uz to, napomenuo je i kako je tvrtka prešla sa 75 posto udjela SoC-ova u Galaxy S22 seriji na globalni, 100-postotni udio.

"Korist od Samsungovog lansiranja novih mobitela bila bi u drugoj polovici prvog kvartala. Dakle, mobiteli dolaze pri kraju kvartala, ali to će nam biti prednost, jer će naš udio od 75 posto u Galaxy S22 modelima skočiti na globalni udio u Galaxy S23 seriji", objašnjava Palkhiwala.

Kako prenosi GSM Arena, te se teme dotaknuo i izvršni direktor Qualcomma, Cristiano Amon, rekavši da je tvrtka ušla u novo višegodišnje partnerstvo sa Samsungom. Podsjetimo, Galaxy S23, S23+ i S23 Ultra, imat će trenutno nepredstavljeni Snapdragon 8 Gen 2.