Samsung i Google surađuju na RCS porukama za Android

Google i Samsung najavili su proširenje međusobne suradnje - RCS poruke omogućit će interoperabilnost između aplikacija Samsung Messages i Google Messages

Stjepan Bilić četvrtak, 13. rujna 2018. u 18:00

Tvrtke Samsung i Google najavile su proširenje suradnje kako bi korisnicima pružili poboljšani doživljaj razmjene poruka na pametnim telefonima. Suradnja osigurava rad Android Messages i Samsung Messages s RCS porukama, omogućujući tako značajke kao što su razgovor preko WiFija, stvaranje grupnih razgovora, prikazivanje indikatora tipkanja i čitanje zapisa te dijeljenje fotografija i videozapisa visoke razlučivosti.

Android Messages i Samsung Messages radit će s RCS tehnologijom, uključujući cloud i poslovne platforme. Ove dvije tvrtke su i do sada surađivale na prilagođavanju RCS tehnologije, ali će njezinim proširenjem omogućiti dostupnost RCS tehnologije i na postojeće mobitele, poput Galaxyja S8 i Galaxy S8+.

Dodatna prednost ovog proširenog partnerstva je ta da će razvojni programeri i brendovi koji koriste RCS Business Messaging (temeljen na GSMA Universal Profile 2.0) pomoću usluga Google ili Samsung Messaging-as-a-Platform (MaaP) moći lakše doći do Android Messages i Samsung Messages korisnika.

Očekuje se kako će suradnja dodatno ubrzati usvajanje i dostupnost RCS-a na globalnoj razini, što će u konačnici omogućiti poboljšano iskustvo slanja poruka u cijelom Androidovom ekosustavu.