Samsung otkrio Galaxy Z Flip tijekom dodjele Oscara

Već neko vrijeme najavljivani novi preklopni mobitel iz Samsunga bit će otkriven na Unpacked događanju u utorak, no u nedjelju navečer gledatelji Oscara već su ga mogli vidjeti

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 10. veljače 2020. u 11:48

Samsung je nemalo iznenadio javnost kada je tijekom prošle noći, u pauzi za vrijeme prijenosa dodjele filmskih nagrada Oscar, emitirao TV reklamu za svoj još nepredstavljeni mobitel. Galaxy Z Flip, mobitel koji se otvara poput kutijice za puder, bit će u detalje predstavljen ovoga utorka na ranije najavljenom Unpacked događaju, no iz kompanije su odlučili malo požuriti i najaviti kako sam mobitel tako i njegovo skoro predstavljanje.

U reklami trajanja 30 sekundi vidi se tako novi preklopnik, način njegovog otvaranja, a pomni gledatelji primijetit će da je u dnu ekrana postavljena i napomena o tome da je vidljivi pregib (nabor) na plastičnom ekranu sasvim normalna stvar.

Od novih informacija koje je video otkrio tu je, primjerice, maleni ekran smješten s vanjske strane, tik uz kameru. Na njemu je moguće vidjeti notifikacije ili informaciju o pozivu kada je mobitel sklopljen. Predstavljen je i mogući marketinški slogan za Galaxy Z Flip: "Promijenimo oblik budućnosti".

Od ranije su nam poznate i vrlo vjerojatne specifikacije samog uređaja, kao i njegova očekivana cijena od 1.400 američkih dolara. Kako bismo vidjeli ima li Samsung za otkriti još nešto što nije "procurilo" u javnost, morat ćemo pričekati konferenciju Unpacked koja je na rasporedu sutra, 11. veljače, u 20 sati po hrvatskom vremenu.