Samsung predstavio ojačani smartphone Galaxy XCover Pro

Samsung je i predstavio ojačani smartphone Galaxy XCover Pro koji na europsko tržište stiže 31. siječnja s cijenom od 499 eura, a ističe se njegova mogućnost funkcioniranja kao mobilnog POS uređaja

Matija Pavlić srijeda, 8. siječnja 2020. u 20:28

Samsung je i službeno predstavio novi ojačani pametni telefon Galaxy XCover Pro koji bi na europskom tržištu trebao biti dostupan od 31. siječnja s cijenom od 499 eura.

Pametni telefon kodnog imena SM-G715FN u stanju je izdržati pad s visine od 1 i pol metra (IP69 i MIL-STD-810G certifikacije), njegov LCD FHD+ zaslon od 6,3 inča u 20:9 formatu može se koristiti i s rukavicama, a unutar uređaja nalazi se Exynos 9611 čip, 4 GB RAM-a te 64 GB interne memorije proširive microSD karticama do 512 GB.

Senzor otisaka prstiju uključen je u Power tipku koja se nalazi s desne strane uređaja. Zanimljivost uređaja je i izmjenjiva baterija s kapacitetom od 4050 mAh koja ima podršku za brzo punjenje od 15 W, a puni se putem USB Type-C priključka.

Sam uređaj može funkcionirati i kao mobilni POS uređaj, u stanju je skenirati barkodove te upravljati procesom plaćanja uz dodatnu sigurnost koju pruža KNOX.

Fotografska komponenta sastoji se od rupe (otvora) za 13-megapikselnu selfie kameru s gornje lijeve strane zaslona, dok se sa stražnje strane nalazi dvostruka kamera bazirana na glavnom 25-megapikselnom senzoru i sekundarnom 8-megapikselnom ultraširokom senzoru.

Operativni sustav telefona bit će Android 9.0 Pie, debljina uređaja je 10 milimetara, a težina 217 grama.