Samsung razmišlja i o savitljivim mobitelima za igrače

Da Samsung razvija mobitel sa savitljivim zaslonom nije nikakva tajna, no čini se kako razmišlja i o jednom sličnom za igrače

Stjepan Bilić četvrtak, 31. siječnja 2019. u 15:58

Nije nikakva tajna da Samsung u dogledno vrijeme planira u svoju ponudu uvrstiti i mobitele sa savitljivim zaslonima. Jedan takav su već javno (djelomično) pokazali javnosti na svojoj prošlogodišnjoj konferenciji za developere.

Iako zbog zaštite dizajna nije bilo moguće vidjeti uređaj bez zaštitih maski, princip rada je otkriven. S unutrašnje strane nalazi se veliki zaslon koji se po sredini savija dok se s vanjske strane nalazi jedan dodatni manjih dimenzija koji služi za jednostavniju upotrebu uređaja, poput standardnog mobitela.

No, čini se kako Samsung nema namjeru predstaviti samo „obični“ savitljivi mobitel, već i da na umu ima i jedan još posebniji – za igrače. Kako je vidljivo na renderima iz uvodne fotografije igraći model bi bio savitljiv na dva dijela – po sredini i pri dnu.

Na donjem, dijelu nalazile bi se igraće tipke slične onima na današnjim kontrolerima, ali bez joysticka. Kada bi se takav mobitel koristio kao obični, tipke bi bile skrivene u unutrašnjosti, a korisnik bi dobio još malo zaslona.

Postojanje patenta ne znači ujedno da će ovakav ili bilo koji drugi uređaj u konačnici i biti proizveden, no svakako je zanimljivo vidjeti kakva nas tehnološka budućnost vezano uz mobitele (možda) očekuje.