Samsungov Exynos vraća se u nadolazeću Galaxy S24 seriju?

Ako je za suditi prema informacijama koje je na Twitteru objavio leaker Revegnus, Exynos 2400 naći će se u svim modelima Galaxy S24 serije u Europi i Jugoistočnoj Aziji

Matej Markovinović petak, 12. svibnja 2023. u 07:05

Do predstavljanja Galaxy S23 serije mobitela, Samsungovi vodeći pametni telefoni koristili su tvrtkin Exynos ili Snapdragon, ovisno o regiji. Iako je Exynos na papiru izgledao kao konkurent Qualcommovom SoC-u, to u stvarnosti nije bilo tako. Europski korisnici nerijetko su se žalili na pad performansi uslijed pretjeranog pregrijavanja mobitela i lošu autonomiju.

Imajući to na umu, nije ni čudo zbog čega je Galaxy S23 serija hit među europskim korisnicima. Snapdragon 8 Gen 2 donosi odlične performanse i dobru autonomiju, a pregrijavanja gotovo da ni nema. No, prema informacijama koje je objavio renomirani leaker na Twitteru, Revegnus, Samsung će u nadolazeću Galaxy S24 seriju mobitela vratiti „zloglasni“ Exynos.

Naime, Revegnus kaže će se trenutno nepredstavljeni Exynos 2400 naći u Galaxy S24, S24+ i S24 Ultra modelima, koji će se prodavati u Europi i Jugoistočnoj Aziji. S druge strane, američko će tržište, baš kao i nekada, dobiti Qualcommov nadolazeći Snapdragon 8 Gen 3.

Detalja o Exynos 2400 SoC-u još nema mnogo, no ako je za vjerovati procurjelim informacijama, trebao bi imati 10 jezgri te bolje performanse od Snapdragona 8 Gen 2 i Appleovog A16 Bionica. Više informacija bit će poznato u sljedećim mjesecima.