Skice iz korisničkog priručnika potvrdile dizajn Galaxyja S10 Lite

Put do Interneta pronašao je korisnički priručnik za Galaxy S10 Lite. Zahvaljujući tomu sada se zna kako su raniji renderi bili točni te da je potvrđen dizajn telefona

Stjepan Bilić utorak, 31. prosinca 2019. u 06:00

Početkom mjeseca na Internet su procurili renderi za Galaxy S10 Lite. Kako sam naziv otkriva radi se o slabijem i cjenovno pristupačnijem telefonu u odnosu na flagship modele iz serije Galaxy S10 koja je predstavljena u veljači 2019. godine.

Prema renderima Galaxy S10 Lite između ostalog trebao je s prednje strane dobiti zaslon s punch-hole otvorom za prednju kameru. Također sa stražnje strane kućišta, u gornjem lijevom kutu, trebao se naći i kvadratni otok unutar kojega bi se trebale nalazi tri kamere i bljeskalica.

Galaxy S10 Lite (prednja strana)
Galaxy S10 Lite (prednja strana)

Sada na kraju istog mjeseca na Internet je procurio i korisnički priručnik za navedeni telefon. Zahvaljujući skicama unutar priručnika sada je potvrđeno kako su renderi s početka mjeseca bili točni te da je to finalni dizajn uređaja. Podatci navedeni u korisničkom priručniku potvrdili su i kako će Galaxy S10 Lite imati skener otiska prsta u zaslonu.

Galaxy S10 Lite (stražnja strana)
Galaxy S10 Lite (stražnja strana)

Službenih informacija o hardveru telefona i dalje nema. No očekuje se konfiguracija temeljena na Snapdragon 855 čipu, s 8 GB RAM-a, 128 GB interne memorije te Androidu 10. Nadalje, očekivana razlučivost kamera je 48 MP (glavna), 12 MP (ultraširoka), 5 MP (makro) i 32 MP (selfie). Galaxy S10 Lite trebao bi imati 6,7“ Super AMOLED zaslon FHD razlučivosti i omjera stranica 20:9. Energiju za rad crpit će iz baterije kapaciteta 4.500 mAh koja će podržavati 45 W tehnologiju brzog punjenja.

Skice iz priručnika otkrivaju standardni set tipki (za uključivanje telefona i regulaciju glasnoće), utro za microSD karticu te USB-C port za punjenje baterije (i spajanje s računalom).