Stižu Huawei P20, P20 Plus i P20 Pro mobiteli s tri kamere

Huawei bi tijekom 2018. godine umjesto P11 mobitela trebao predstaviti modele P20, P20 Plus i P20 Pro koje će shodno ranijim informacijama opremiti s po tri stražnje kamere

Stjepan Bilić ponedjeljak, 1. siječnja 2018. u 05:31

Početkom ovog mjeseca (prosinac 2017.) pisali smo o tome kako bi mobitel P11 tvrtke Huawei mogao imati sa stražnje strane čak tri kamere. Informacija koju je plasirao Evan Blass čini se točnom, jer su i drugi izvori (kineski) počeli navoditi kako će budući Huaweijev flagship stići s tri stražnje kamere.

No, čini se kako se Blass ovog puta prevario vezano uz nazive novih mobitela. Naime, prema novim informacijama (čitaj: glasinama) Huaweijev budući flagship neće nositi naziv P11, već P20. Izvor navodi kako će se P20 i P20 Plus modeli temeljiti na Kirinu 970, a P20 Pro na novom Kirin 975 SoC-u te kako će sva tri modela imati po 6 GB RAM-a i barem 64 GB interne memorije.

Također prema izvoru Huawei će početkom 2018. godine predstaviti ukupno tri modela – P20, P20 Plus i P20 Pro. Kako se vidi iz priloženih skica, sva tri modela sa stražnje strane imat će po tri kamere, a kako bi se točno i iz aviona vidjelo koji model imate svaki od njih će imati drugačiji razmještaj kamera.

Kamere osnovnog modela P20, bit će vodoravno smještene u gornji lijevi kut. Kamere nešto većeg modela, P20 Plus bit će smještene također u lijevi rub kućišta, ali okomito, jedna ispod druge. Naj drugačiji razmještaj rezerviran je za model P20 Pro – kamere će biti smještene okomito i centralno uz gornji rub kućišta.

Prema ranijim informacijama kamere će imati rezoluciju od 40 MP i mogućnost hibridnog zumiranja do 5X. Što se tiče zaslona, skice pokazuju kako će sva tri modela imati zaslon omjera 18:9. Skener otiska prsta bit će sastavni dio svakog od navedenih modela, s tim da će na modelima P20 i P20 Plus biti smješten s prednje, a na P20 Pro modelu sa stražnje strane kućišta.8

Na službene specifikacije koje će potvrditi ili demantirati gornje navode pričekat ćemo još neko vrijeme, barem do MWC 2018 sajma kada se očekuje službeno predstavljanje navedenih mobitela.