P11 bi mogao imati ne dvije, već tri pozadinske kamere

Evan Blass jedan od najpouzdanijih izvora kada su u pitanju nenajavljeni uređaji doznao je kako bi Huaweijev mobitel P11 mogao imati ne dvije, već tri pozadinske kamere

Stjepan Bilić četvrtak, 7. prosinca 2017. u 12:39

Evan Blass, poznatiji još kao @evleaks došao je u posjed reklamnih materijala za jedan od sljedećih Huaweijevih mobitela iz serije P. Za sada se vjeruje kako se materijali odnose na model P11 koji će se na tržištu pojaviti u 2018. godini.

Prema materijalima iduće godine nas očekuje mobitel koji će sa svoje stražnje strane imati ne jednu, ne dvije, već tri kamere. Zahvaljujući tome mobitel bi trebao biti u mogućnosti snimati fotografije od 40 MP. Također, u materijalima se spominje i kako će još uvijek neimenovani mobitel imati mogućnost hibridnog zumiranja do 5X.

Huawei neće zapostaviti niti ljubitelje selfija koji će dobiti samo jednu kameru, ali bitno veće rezolucije nego što je bio slučaj do sada – 24 MP. Kamera bi prema navodima iz reklamnim materijala trebala snimati dobre selfije i u uvjetima lošijeg osvjetljenja.

Nova optika njemačke tvrtke Leica trebala bi hvatati 100% više svjetlosti u odnosu na trenutnu, dok uz pomoć Pro Night Moda Huawei obećava snimanje „prekrasnih noćnih scena“. Kako je umjetna inteligencija sve popularnija, tako će ista zaživjeti i u narednom Huaweijevom mobitelu, a bit će zadužena za prepoznavanje različitih scenarija tijekom fotografiranja i snimanja video zapisa.