U razvoj Mi Mix Alphe uloženo je 70 milijuna dolara

Xiaomijev CEO, Lei Jun, otkrio je podatak kako je 1.000 inženjera dvije godine radilo na razvoju pametnog telefona Mi Mix Alpha te kako je pritom utrošeno 70 milijuna dolara

Stjepan Bilić četvrtak, 26. rujna 2019. u 17:36

Xiaomi je početkom tjedna, točnije 24. rujna 2019, predstavio pametni telefon Mi Mix Alpha. Kako smo već tada naveli riječ je o dizajnerski zanimljivom uređaju čiju površinu većinom prekriva zaslon, čak 180,6%. Sada par dana kasnije, CEO tvrtke, Lei Jun, otkrio je i par podataka o razvoju uređaja.

Za početak, wrap-around zaslon proizvela je tvrtka Visionox, ista ona koja je razvila i zaslon za njihov telefon sa preklopnim zaslonom, koji je prikazan početkom godine (siječanj 2019.). Podsjetimo, kod Xiaomijevog uređaja, zaslon se preklapa s dvije strane, lijeve i desne prema van.

Jun je otkrio kako je na Mi Mix Alphi radilo 1.000 inženjera dvije godine. Dio inženjera je čak bio i ustupljen tvrtki Visionox kako bi im pomogli u usavršavanju OLED zaslona. Za razvoj ovog tehnološki i dizajnerski zanimljivog telefona utrošeno je oko 500 milijuna juana, što je otprilike 70 milijuna američkih dolara.

Za sada Mi Mix Alpha ne može kupiti, ali će manji broj uređaja biti dostupan u prosincu. Jedan od razloga nedostupnosti je taj što je još uvijek riječ o prototipu koji za zaštitu zaslona koristi plastiku, dok će retail uređaji imati staklo.