Umjesto Notea10, 45-vatno punjenje dobit će Galaxy A90?

Novi val glasina, iz navodno dobro provjerenih izvora, otkriva kako na kraju Galaxy Note10 neće dobiti 45-vatno punjenje baterije, već “samo” 25-vatno

Stjepan Bilić utorak, 11. lipnja 2019. u 06:00

Novi val glasina ponovno za temu ima Galaxy Note10 Pro koji bi službeno trebao stići 10. kolovoza. Ovog puta iz kažu dobro provjerenih izvora stižu informacije o tehnologiji brzog punjenja baterija, odnosno baterije, jer će Note10 kao i njegovi prethodnici imati samo jednu bateriju.

Max Weinbach do sada je već stekao reputaciju osobe koja ne priča (ne piše) napamet, već dobro provjerava svoje izvore. Ovog puta izvor(i) su mu dojavili kako naposljetku ipak neće biti ništa od najavljene podrške za 45-vatno brzo punjenje baterije. Umjesto toga, Galaxy Note10 Pro će podržavati 25-vatno punjenje.

No to ne znači da niti jedan Samsungov mobitel neće bateriju puniti preko 45-vatnog punjača. Isti izvor navodi kako je Samsung odredio da će 45-vatno brzo punjenje biti dio mobitela Galaxy A90. Čudan izbor svakako, tim više što je serija A iz srednjeg segmenta, a Note sam vrh ponude.

No čini se kako je prevladao poslovni instinkt, odnosno strategija kojom Samsung svaku seriju mobitela želi učiniti posebnom na svoj način. Tko želi brze mobitele birat će S i Note seriju, a tko želi munjevito punjenje baterije – seriju A.

Iako Weinbach slovi za pouzdan izvor, sve navedeno uzmite s malom dozom sumnje. Ipak je riječ o glasinama, i kao uvijek Samsung će zadnji imati riječ.