Xiaomi Mi 10 Pro na prvim pravim fotografijama

Idući mjesec Xiaomi će predstaviti novu seriju pametnih telefona – Mi 10, unutar serije naći će se i jedan Pro model telefona čiji je dizajn otkriven zahvaljujući curenju prvih pravih fotografija

Stjepan Bilić ponedjeljak, 20. siječnja 2020. u 19:00

Xiaomi će početkom ili krajem idućeg mjeseca (ovisno o izvoru) predstaviti novu seriju pametnih telefona – Mi 10. Prema nazivu jasno je kako je njezin zadatak zamijeniti aktualnu seriju Mi 9. Shodno tomu, serija Mi 10 donijet će napredak u dizajnu i hardveru.

Kako će jedan od očekivana dva modela izgledati izvana sada možemo vidjeti dosta detaljno, jer su u medije procurile prve prave fotografije modela Mi 10 Pro. Ono što pomalo čudi jest to da stražnje kamere nemaju isti dizajn kao na reklamnom plakatu. To može značiti dvije stvari. Prva bi bila da je na plakatu prikazan Mi 10, a ne Mi 10 Pro. Druga, da plakat nije služben nego djelo nekog nestrpljivog fana koji je požurio objaviti datum predstavljanja, ali mu je nedostajala službena fotografija uređaja, pa je na brzinu složio plakat da koliko-toliko odgovara specifikacijama.

Kako bilo, u prilogu se nalaze fotografije retail pakiranja i samog telefona Mi 10 Pro. Fotografije su navodno nastale pomoću istog takvog telefona, barem tako stoji u watermarku u donjem dijelu fotografije. Ako je tomu tako onda jedino ostaje nada da su fotografije nastale u uvjetima jako lošeg osvjetljenja i u žurbi pa da je to razlog što su lošije kvalitete. Naime, za očekivati bi bilo da bi kamera od 108 MP bolje odradila posao od viđenog.

Što se hardvera tiče, očekuje se Snapdragon 865 čip, do 12 GB RAM-a i do 512 GB podatkovnog prostora. Razlučivost glavne kamere na oba modela bit će 108 MP. Ostale specifikacije možete provjeriti ovdje.

Na jednoj od fotografija vidi se i punjač na kojemu je jasno naznačeno kako se radi o 65 W punjaču što je u jedno i potvrda ranijih glasina. Za razliku od aktualne serije Mi 9, nova Mi 10 serija neće imati zaslone s urezom u obliku kapljice vode. Umjesto toga imat će punch-hole otvor u gornjem lijevom kutu zaslona.

Kad smo kod zaslona spomenimo kako će Mi 10 Pro imati na rubovima zakrivljen zaslon. Navodno se radi o 120 Hz AMOLED zaslonu. Čini se kako će Mi 10 Pro imati dva zvučnika, po jedan sa svake strane.