Xiaomi Mi CC9 i CC9e na TENAA-inim stranicama

Xiaomi će početkom idućeg mjeseca predstaviti novu seriju mobitela – Mi CC, dva modela od ukupno tri izlistana su na TENAA-inim stranicama

Stjepan Bilić subota, 29. lipnja 2019. u 17:38

Xiaomi će početkom idućeg mjeseca, točnije 2. srpnja predstaviti novu seriju mobitela – Mi CC. Trenutno je poznato kako će seriju činiti tri različita modela – Mi CC9, Mi CC9e i posebni Mi CC9 Meitu Custom Edition.

Dva od ukupno tri modela izlistana su na TENAA-inim stranicama. Podsjetimo, TENAA je kineska regulatorna agencija što znači kako su podaci objavljeni na njihovim stranicama relevantni i nisu tek predmet glasina. TENAA na svojim stranicama ima izlistane modele M1904F3BT i M1906F9SC za koje se vjeruje kako je riječ o modelima Mi CC9 i Mi CC9e.

Podaci otkrivaju kako će Mi CC9 imati SoC sa osam jezgri brzine 2,2 GHz te kako će stići u tri inačice, s 4, 6 i 8 GB RAM-a te sa 64, 128 i 256 GB skladišnog prostora. Što se procesora tiče prema specifikacijama moglo bi se raditi o Snapdragonu 710 ili 730. Mi CC9 imat će 6,39“ OLED zaslon FHD+ razlučivosti. Nadalje, Mi CC9 imat će tri kamere sa stražnje strane – od čega će glavna imati razlučivost od 48 MP.

O modelu Mi CC9e za sada nema previše poznatih podataka, zna se samo kako će imati nešto manji, 6,08“ zaslon. Shodno tomu trebalo bi se raditi o kompaktnijem modelu u odnosu na Mi CC9. Također poznato je kako će oba modela imati bateriju istog kapaciteta – 3.940 mAh, što je malčice manje u odnosu na ranije informacije koje su sugerirale na bateriju od 4.000 mAh.

Treći model unutar serije nosit će naziv posebni Mi CC9 Meitu Custom Edition. Prema navodima CEO-a tvrtke, Lei Juna, ovaj model će imati 8 GB RAM-a i 256 GB skladišnog prostora. Također od ostatka serije razlikovat će se po posebno dizajniranom pakiranju, posebnoj boji kućišta te podrškom za Meituove filtere za uljepšavanje i AI mod koji će se pobrinuti za što kvalitetnije portretne fotografije prilikom snimanja u uvjetima lošijeg osvjetljenja.