Xiaomi Mi Mix Alpha konceptni smartphone sa Snapdragon 865 SoC-om

U samom Xiamijevom središtu predstavljena je nova inačica konceptnog pametnog telefona Xiaomi Mi Max Alpha koja sadrži Snapdragon 865 SoC

Matija Pavlić petak, 6. ožujka 2020. u 06:00

Mi Mix Alpha konceptni je pametni telefon tvrtke Xiaomi koji je čini se dobio novu reviziju koja uključuje Qualcommov Snapdragon 865 čip. Informacije su to koje iznosi leaker Digital Chat Station putem microblogging platforme Weibo.

Prilikom inicijalne prezentacije korišten je Qualcommov Snapdragon 855 Plus čip. Novi čip upućuje na zaključak da će se dogoditi i pomaci što se tiče povezivosti, konkretno sada bi trebala biti prisutna i podrška za 5G mobilne mreže.

Mi Mix Alpha predstavljen je prije gotovo šest mjeseci sa 7,92-inčnim fleksibilnim takozvanim wrap-around OLED zaslonom koji bez prekida obavija tri strane uređaja.

Na tržištu se trebao pojaviti krajem 2019. godine u ograničenoj seriji, no pojavili su se određeni problemi koji su usporili proces dolaska ovog uređaja na tržište. U proteklim tjednima testni primjerak ovog mobilnog uređaja imao je turu u službenom Mi Storeu u Indiji.

Nova inačica sa Snapdragonom 865 predstavljena je prije nekoliko sati u samom Xiaomijevom središtu te nije jasno kada bi se ova verzija trebala naći u prodaji. Valja podsjetiti kako je originalna inačica u prodaju trebala stići s cijenom od oko 2.800 američkih dolara.

Zanimljiv video o Mi Mix Alphi snimio je poznati youtuber Marques Brownlee, koji je imao priliku isprobati prototip, pa pogledajte kako ovaj neobični telefon izgleda u primjeni - posebno je efektna animacija koja se pokrene pri punjenju baterije: