Xiaomi predstavio novu Mi CC seriju smartphonea

Točno prema najavi, Xiaomi je 2. srpnja predstavio novu seriju mobitela – Mi CC kojom poseban naglasak stavlja na selfie kamere

Stjepan Bilić srijeda, 3. srpnja 2019. u 06:00

Točno kako je i bilo najavljeno, Xiaomi je 2. srpnja predstavio novu Mi CC seriju smartphonea. Proizvođač kod ove serije poseban naglasak stavlja na selfie kamere i snimanje selfija.

Osnovni model serije je Mi CC9. Mobitel je opremljen s velikim 6,39“ Super AMOLED zaslonom razlučivosti 2.340 x 1.080 točaka. Dodatne posebnosti zaslona su ureza za selfie kameru u obliku kapljive vode te in-display skener otiska prsta. Mi CC9 temelji se na Snapdragon 710 čipu te ovisno o modelu ima 6 ili 8 GB RAM-a te skladišni prostor kapaciteta 64, 128 ili 256 GB. Što se kamera tiče, Mi CC9 ima poprilično moćnu konfiguraciju – selfie kamera se odlikuje razlučivošću od 32 MP, a stražnje kamere razlučivošću od 48 MP, 8 MP i 2 MP.

Mi CC9
Mi CC9

Pod nazivom Mi CC9e stiže nešto kompaktniji model koji je zadržao gotovo sve značajke modela Mi CC9, uz iznimku, manjeg zaslona, drugačijeg SoC-a i drugačije konfiguracije radne i skladišne memorije. Mi CC9e temelji se na novom Snapdragon 665 čipu i ovisno o modelu moći će se nabaviti u konfiguraciji s 4 i 6 GB RAM-a te sa 64 i 128 GB skladišnog prostora. Zaslon je kod ovog modela nešto manji – 6,01“, a i razlučivost – 1.560 x 720 točaka. No, i dalje je riječ o Super AMOLED zaslonu. Inače slovo „e“ u nazivu odnosi se na oznaku Essential Edition.

Mi CC9e
Mi CC9e

Xiaomi je predstavio i trećeg člana obitelji Mi CC9, a riječ je posebnom modelu Mi CC9 Meitu Edition koji je nastao u suradnji s tvrtkom Meitu koja se pobrinula za dodatne mogućnosti kamera. Ovaj model je prvenstveno namijenjen vlogerima pa stoga i donosi podršku za AI portret mod, posebne filtere za uljepšavanje i specijalni mod za snimanje vlogova uz stabilizaciju videa. Temelji se na istom SoC-u kao i standardni Mi CC9, ali će se moći nabaviti isključivo u konfiguraciji sa 8 GB RAM-a i 256 GB skladišnog prostora.

Mi CC9 Meitu Edition
Mi CC9 Meitu Edition

Za razliku od većine drugih proizvođača mobitela, Xiaomi je kod ove serije odlučio zadržati mnogima još uvijek omiljeni 3,5-milimetarski audio port. Zatim tu je i već pomalo zaboravljeni IR port. Sva tri modela energiju potrebnu za rad dobivaju iz baterije kapaciteta 4.030 mAh. Baterija podržava tehnologiju brzog punjenja (18W).

Za kraj dotaknimo se i cijena. Mi CC9 ovisno o modelu stajat će do 290 USD, Mi CC9e do 230 USD, a Mi CC9 Meitu Edition oko 380 USD.