Xiaomi sprema veliko predstavljanje za nekoliko dana

Uz Xiaomi 13 Ultru, kineski će proizvođač 18. travnja predstaviti i Pad 6 tablet te Band 8 pametnu narukvicu

Matej Markovinović subota, 15. travnja 2023. u 16:01
Xiaomi 13 Ultra render.  📷 Foto: SmartPrix/OnLeaks
Xiaomi 13 Ultra render. Foto: SmartPrix/OnLeaks

Xiaomi je na svom službenom Twitteru najavio veliki događaj za 18. travnja, na kojem će predstaviti svoj najnapredniji mobitel do sada. Radi se, naravno, o 13 Ultra modelu, koji će, kako smo još prije pisali, stići i na naše tržište.

Uz 13 Ultru, Xiaomi će predstaviti i Pad 6, nasljednika svog popularnog tableta te Band 8 pametnu narukvicu.

Xiaomi 13 Ultra

O Xiaomiju 13 Ultri, „šuška se“ već nekoliko mjeseci. Specifikacije još nisu službeno otkrivene, ali može se pretpostaviti da će imati Snapdragon 8 Gen 2 SoC, uparen s do 12 GB RAM-a te do 512 GB interne memorije.

Najveći adut svakako mu je sustav kamera koji će, prema riječima Leice, biti do sada neviđen na mobitelima. Očekuje se 50-megapikselni Sonyjev IMX989 senzor veličine jednog inča, 50-megapikselni ultraširoki te dva 50-megapikselna telefoto senzora za dodatni zum i portretne fotografije.

Prema renderima koje je objavio SmartPrix u suradnji s OnLeaksom, 13 Ultra imat će 6,7-inčni, zakrivljeni AMOLED zaslon.

Xiaomi 13 Ultra render.  📷 Foto: SmartPrix/OnLeaks
Xiaomi 13 Ultra render. Foto: SmartPrix/OnLeaks

Xiaomi Pad 6

Potvrđeno je da će Xiaomi Pad 6 imati Snapdragon 870 SoC, koji se našao i u prošlogodišnjem Pad 5 Pro modelu. Uz Pad 6 stići će i njegova Pro inačica s jačim Snapdragonom 8+ Gen 1, no nije sigurno hoće li biti dostupna za kupnju na europskom tržištu.

Oba modela trebala bi imati 11-inčni IPS LCD zaslon razlučivosti 2.880 x 1.800 te frekvencije osvježavanja od 120 Hz. Također, očekuje se da će oba podršku za stylus i Bluetooth tipkovnicu te sustav kamera koju predvodi 50-megapikselni senzor.

Osim toga, Pad 6 trebao bi imati bateriju kapaciteta 8.840 mAh s 33-vatnim punjenjem, dok bi Pro inačica trebala doći s baterijom od 8,860 te brzim punjenjem od 67 W.

Xiaomi Pad 6. 📷 Foto: Xiaomi
Xiaomi Pad 6. Foto: Xiaomi

Xiaomi Band 8

Iako su Xiaomijeve pametne narukvice popularne među korisnicima, ponajviše zbog mogućnosti koje nudi za nisku cijenu, nije se mnogo govorilo o nadolazećem Bandu 8. Poznato je samo da će narukvica sada dolaziti u dva dijela te da će se lakše moći pretvoriti u „modni dodatak“. Očekuje se da će zadržati 1,62-inčni AMOLED zaslon s Always On opcijom.

Xiaomi Band 8.  📷 Foto: Xiaomi
Xiaomi Band 8. Foto: Xiaomi