Elements of AI sada je dio Googleove Digitalne garaže

Google je na svoju platformu Digitalna garaža dodao online tečaj Elements of AI kojem je cilj pomoći ljudima u stjecanju relevantnih digitalnih vještima koje bi im mogle pomoći u daljnjem razvoju karijere

Stjepan Bilić petak, 5. veljače 2021. u 12:00

Googleova platforma Digitalna garaža bogatija je za jedan online tečaj – Elements of AI. Time se Google priključio brojnim drugim kompanijama koje su također podržale ovaj projekt, koji samo u Hrvatskoj ima preko 18.000 polaznika. Diljem svijeta – ukupno je više od 620 tisuća polaznika.

Kako smo naveli u uvodu cilj tečaja je pomoći ljudima u stjecanju relevantnih znanja iz područja AI-a a koja bi im mogla pomoću u daljnjem razvoju karijere. U Googleu vjeruju da će kroz razvoj digitalnih vještina građani EU lakše pronaći posao, unaprijediti postojeću karijeru ili razviti vlastito poslovanje. Projekt Elements of AI u Hrvatskoj je predstavljen prije dva mjeseca, o čemu smo vas izvijestili ovdje, i studentima donosi 2 ECTS boda.

Projekt Elements of AI razvili su Sveučilište u Helsinkiju i tehnološka kompanija Reaktor, a partner za Hrvatsku je Sveučilište u Zagrebu, dok je nositelj projekta Udruga CroAI. Popularizaciju i educiranje o umjetnoj inteligenciji u Hrvatskoj podržali su brojni pojedinci, kao i Vlada Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Finske te članovi akademske i poslovne zajednice. Više od 60 kompanija uključilo se u poseban program AI Challenge čiji je cilj potaknuti kompanije, institucije i udruge da motiviraju svoje zaposlenike na informiranje i educiranje o umjetnoj inteligenciji. Edukacija je namijenjena svima, a među onima koji ga polažu nalaze se brojni uspješni poslovni ljudi, umirovljenici, političari, školarci, studenti i brojni drugi.

Mislav Malenica, predsjednik Udruge CroAI istaknuo je kako su ponosni što je Google na ovakav način ukazao svoje povjerenje u projekt. Napomenuo je i kako je danas ključ uspjeha u kontinuiranom usavršavanju te kako platforma Digitalna garaža svima daje priliku da pronađu tečaj po svojoj mjeri.

Za Element od AI potrebno je izdvojiti oko 25 sati, jer se tečaj sastoji od šest poglavlja i 25 vježbi. Tečaj je u kratkom roku privukao veliki broj polaznika, jer ne zahtjeva prethodno znanje iz područja programiranja kako bi ga se uspješno svladalo. Polaznici koji su završili tečaj istaknuli su kako sada bolje poznaju osnove umjetne inteligencije te kako sada bolje shvaćaju važnost ove tehnologije u kojima se AI primjenjuje.

Ako smo vas zainteresirali za AI tehnologiju prijavu za online tečaj Elements of AI možete ispuniti ovdje, na službenim internetskim stranicama.