Ako ste zbog listopadske nadogradnje izgubili podatke nazovite Microsoft, kažu da ih mogu vratiti

Microsoft tvrdi kako je moguće vratiti podatke koje su pojedini korisnici izgubili uslijed instalacije October 2018 Updatea, samo ih je potrebno najprije nazvati

Stjepan Bilić utorak, 9. listopada 2018. u 15:05

Nakon što je početkom prošlog tjedna Microsoft pustio u opticaj drugu, ovogodišnju nadogradnju za Windowse 10 – October 2018 Update dio korisnika se našao u velikim problemima. Naime, dio njih je prijavio kako su nakon instalacije ostali bez svih podataka koji su se nalazili u mapi Documents.

Jedan od nesretnijih korisnika je svakako Robert Ziko kojemu je na taj način nestalo oko 220 GB podataka. Srećom, ispostavilo se kako je redovito radio backup (osim zadnja dva mjeseca zbog tehničkih problema) pa je većinu obrisanih dokumenata mogao vratiti.

No, za korisnike koji nemaju običaj redovito spašavati dokumente problem je nerješiv ili se barem mislio da je. Naime, Microsoft je na svojim stranicama posvećenim October 2018 Updateu naveo kako je u mogućnosti vratiti obrisane dokumente, no da bi isto učinio korisnici najprije moraju osobno nazvati službu korisničke podrške.

Kao i uvijek kada je riječ o slučajno obrisanim podacima savjetuju da se računala na kojima se incident dogodio prestanu koristiti. Alternativno, ako vam se ne priča s Microsoftovim agentima, možete ih kontaktirati i kroz aplikaciju – Get Help.

Anketa Glasanje do 16.10.2018. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: