Novi će widget na programskoj traci Windowsa prikazivati vremensku prognozu i vijesti

Ovaj će se widget moći s lakoćom isključiti te će biti dostupan korisnicima Windows verzije 1909 ili novijih

Matej Markovinović petak, 23. travnja 2021. u 13:24

Na službenom YouTube kanalu Windowsa, osvanuo je video u kojem Microsoft predstavlja veliku promjenu. Radi se o mogućnosti dodavanja widgeta na programskoj traci koji sadrži vijesti, vremensku prognozu i ostale podatke poput dionica ili sportskih rezultata.

Za prikazivanje će vijesti i sadržaja tvrtka koristiti svoj servis Microsoft News, koji crpi informacije iz više od 4.500 izvora. Osim toga, Microsoft će uz pomoć umjetne inteligencije (AI) otkriti koje bi vijesti, prema interesu korisnika, bile idealne za prikazati.

Novi će se widget  automatski pojaviti korisnicima koji su se odlučili za pregled kumulativnog ažuriranja Windowsa 10 ovog mjeseca, a proširenje se dostupnosti očekuje kroz nekoliko sljedećih tjedana, kada stiže svibanjsko sigurnosno ažuriranje Windowsa.

Microsoft je ovaj widget testirao još početkom godine, no čini se da on sada dolazi i prije 21H1, velike polugodišnje nadogradnje Windowsa. Naime, Microsoft polako osvježava izgled svog operativnog sustava, pa su tako prošloga mjeseca, unutar probne verzije Windowsa 10, predstavili novi vizualni identitet ikona unutar File Explorera. Potpuna se promjena vizualnog identiteta kodnog naziva „Sun Valley“, očekuje tijekom sljedećih mjeseci.