AORUS Liquid Cooler - vodena hlađenja s prilagodljivim LCD zaslonom

Gigabyte je predstavio novu seriju vodenih hlađenja - AORUS Liquid Cooler koja se osim po dobrom hlađenju ističe i po prilagodljivom LCD zaslonu te RGB osvjetljenju

Stjepan Bilić četvrtak, 10. listopada 2019. u 14:30

Gigabyte je predstavio novu seriju vodenih hlađenja - AORUS Liquid Cooler. Nova serija je nastala nakon pozitivnih povratnih informacija za ATC800 CPU hladnjak. Nova serija donosi poboljšan AIO sustav hlađenja te podršku za AMD i Intel procesore sa TR4 i AM4 te 2066, 2011-3, 1366, 115x podnožjem.

Osim funkcionalnošću (dvostruki kuglični ležajevi i poklopac pumpe s kružnim LCD zaslonom) nova se serija ističe i po dizajnu. Shodno vremenu u kojem živimo i radimo ventilatori su opremljeni i podrškom za RGB Fusion 2.0 i AORUS Engine.

AORUS Liquid Cooler serija temelji se na Asetek pumpi 6. generacije, aluminijskim radijatorima te AORUS ARGB ventilatorima koji u konačnici pružaju efikasno i tiho hlađenje. Proizvođač navodi kako su interna testiranja pokazala kako je Intelov Core i9-9900K procesor i do 7% hladniji kada se koristi AORUS Liquid Cooler u odnosu na druge AIO sustave, drugih proizvođača.

AORUS Liquid Cooler serija dolazi u tri veličine, s radijatorima od 240, 280 i 360 milimetara. I dok će RGB podići vizualni dojam, kružni LCD zaslon podići će funkcionalnost. Naime, ovisno o željama kupaca na njemu je moguće prikazati različite informacije, od trenutne temperature CPU-a pa sve do brzine vrtnje ventilatora.

Hlađenja s radijatorima od 240 i 280 milimetara opremljena su s po dva 120-milimetarska ARGB ventilatora, a s 360-milimetarskim radijatorom s dva 140-milimetarska ARGB ventilatora. U sva tri slučaja brzina vrtnje ventilatora je do 2.500 RPM (+/-10%). Protok zraka je 59,25 CFM, a maksimalna buka pri radu 39,5 dBA. Životni vijek ventilatora je procijenjen na 70 tisuća radnih sati.

Detaljnije specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. U prodaji bi se trebali naći uskoro po za sada još nepoznatim cijenama.