Navodno odgođen izlazak Snapdragon 8 Gen 1+ SoC-a

Snapdragon 8 Gen 1+ trebao je ugledati svjetlo dana već ovoga mjeseca, no čini se da to ipak neće biti slučaj, a sve zahvaljujući epidemiološkoj situaciji u Kini

Matej Markovinović nedjelja, 8. svibnja 2022. u 11:25

„Šuškalo se“ da će Qualcomm predstaviti poboljšanu inačicu Snapdragona 8 Gen 1 u svibnju te da će već u lipnju pogoniti prve flagship pametne telefone.

No, kineski leaker Digital Chat Station, koji je već mnogo toga „pogodio“, tvrdi drugačije. Naime, on kaže da će Qualcomm ipak izbaciti Snapdragon 8 Gen 1+ u drugoj polovici ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije u Kini.

Iako se mjere u ponekim kineskim gradovima polako opuštaju, situacija i dalje nije povoljna za tamošnje stanovništvo, a tako i brojne tehnološke tvrtke koje moraju održavati svoje pogone na životu.

Osim toga, Digital Chat Station je napomenuo i činjenicu da Lenovo i Qualcomm imaju poprilično dobre odnose, stoga pretpostavlja da će prvi uređaj pogonjen Snapdragonom 8 Gen 1+ biti nadolazeća Motorola Edge 30 Ultra.

Motorola Edge 30 Pro
Motorola Edge 30 Pro

To, naime, uopće ne bi bilo neobično, jer je Motorola Edge 30 Pro, lansirana u Kini pod nazivom Edge X30, bila prvi uređaj pogonjen Snapdragonom 8 Gen 1, napominje GSM Arena. Novi će se Qualcommov flagship SoC, podsjetimo, temeljiti na TSMC-ovom 4-nanometarskom proizvodnom procesu te će biti vrlo sličan svom prethodniku, uz nešto veće brzine takta.