Snapdragon 8 Gen 4 stiže ove jeseni s Oryon CPU-om

Jedan od Qualcommovih rukovoditelja potvrdio je da će se ovog listopada održati Snapdragon Summit na kojem će, među ostalom, biti predstavljen njihov najnoviji SoC namijenjen najjačim mobitelima

Matej Markovinović petak, 1. ožujka 2024. u 18:00
📷 Foto: Qualcomm
Foto: Qualcomm

Qualcomm će ovog listopada održati Snapdragon Summit na kojem će predstaviti svoj novi SoC za najjače mobitele, Snapdragon 8 Gen 4. Otkrio je to Qualcommov CMO, Don McGuire u videu kojeg je objavio na X-u s MWC-a.

„Snapdragon Summit održat će se u listopadu, znam da se to čini daleko vremenski, ali bit će nekih uistinu cool stvari jer su naše mobilne platforme osvježene s našim Oryon CPU-om (…) To će biti ubojita kombinacija u našoj najavi Snapdragona 8 Gen 4 za koji sam siguran da ga jedva čekate“, rekao je McGuire.

Više specifikacija o Snapdragonu 8 Gen 4 trenutno nije poznato, ali se nagađa da će biti napravljen s fokusom na umjetnu inteligenciju, baš kao što je bio slučaj i kod aktualnog Snapdragona 8 Gen 3.

Koristit će ga, naravno, najjači mobiteli svih velikih proizvođača, koji će vjerojatno izaći na tržište već krajem ove godine.